Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Desetljeće Plave zastave u Zatonu

29.05.2011. 22:00
Desetljeće Plave  zastave u Zatonu


Na plaži TN Zaton  u subotu je, desetu godinu za  redom, podignuta Plava zastava. Zastavu je podignuo Danijel Šango, član spasilačke  ekipe Zaton Holiday Resorta.  Plava zastava je dokaz da TN  Zaton svojim brojnim domaćim i stranim gostima na  raspolaganje stavlja čistu, urednu, sigurnu i dobro održavanu dugačku pješčanu plažu s  kristalno čistim morem u skladu s najzahtjevnijim svjetskim  normama.
 Bogat zabavni program podizanja Plave zastave otvorili  su animatori pod vodstvom  Lane Marinković.
 Obraćajući se okupljenima u  ime udruge “Lijepa naša” Marinka Kutle je istaknula kako  brojni gosti upravo Plavu zastavu uzimaju kao glavni orijentir u odabiru turističke destinacije.
– U čitavom svijetu ove će  godine biti podignuto 2.927  Plavih zastava na plažama i 626  u marinama. U našoj domovini  bit će ih 116 na plažama te 19 u  marinama. Od njih jednu danas deseti, jubilarni, put podižemo ovdje u ovom predivnom turističkom kompleksu.
Zahvaljujući u ime direktora  zadarskog Turisthotela d.d.  Frane Skoblara, direktora Zaton Holiday Resorta Arsena  Barabe i svih svojih kolega te  cjelokupnog osoblja zamjenica  direktora TN Zaton Lucija Burela je kazala da je podizanje  Plave zastave za njih veliko  priznanje, ali i obveza da svoj  rad i svoje turističke usluge iz  godine u godinu podižu na još  veću razinu.
– Mi to i činimo u što se  svatko može uvjeriti prošeta li  ovim našim prekrasno  uređenim naseljem, ustvrdila  je Burela.