Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lopovi krenuli u akciju – krađe po plažama i apartmanima!

29.05.2011. 22:00
Lopovi krenuli u akciju – krađe  po plažama i apartmanima!


Na plaži Borika ukraden je ruksak u kojem su se nalazila dva mobitela u vlasništvu 21-godišnjaka. U Biogradu je iz apartmana ukraden novčanik, digitalna kamera i iPod, a iz kamp-kućice u Pakoštanima novac i kartice


Proteklog vikenda zadarski su policajci zabilježili niz provala i krađa, ali s dolaskom ljepših i toplijih dana i približavanjem prave turističke sezone, kao i svake godine, na meti pljačkaša su sve češće plaže i turisti.
Tako je u subotu poslijepodne na plaži Borika ukraden ruksak u kojem su se nalazila dva mobitela u vlasništvu 21-godišnjaka. On je krađu odmah prijavio policiji i vrijednost mobitela procijenio na oko četiri tisuće kuna. U autokampu “Crkvine” u mjestu Pakoštane, također tijekom subotnjeg dana, iz kamp-kućice u vlasništvu 59-godišnjaka nepoznati je lopov ukrao novčanik s novcem i bankovnim karticama. U ovom je slučaju riječ o 20 tisuća kuna. A, dan ranije, u petak u Biogradu na adresi Zadarske ulice iz apartmana vile “Vila Remi apartman” ukraden je novčanik, digitalna kamera i iPod. Sve to bilo je vlasništvo 49-godišnjeg gosta iz Velike Britanije. Sveukupna je šteta oko sedam tisuća kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak u mjestu Morpolača u ovom slučaju, nepoznati počinitelj provalio je u tovarni sanduk teretnog automobila marke “volvo” zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća “Montmontaža-plinovod”. Ukrao je kutiju s različitim alatom u vrijednosti od sedam tisuća kuna.
Najvjerojatnije, tijekom proteklih nekoliko dana u mjestu Velika Popina iz vikendice 50-godišnjeg vlasnika ukradena je motorna pila i motorna kosilica. Šteta je u ovom slučaju procijenjena na gotovo šest tisuća kuna.
Što se pak, tiče završenih krim-obrada, obrovački su policajci podnijeli kaznenu prijavu protiv 60-godišnjaka iz mjesta Žegar. Naime, policajci su utvrdili kako je on pokosio livadu i odnio 70 bala sijena u vlasništvu svoje 50-godišnje sumještanke. Materijalna šteta se cijeni na tisuću i pol kuna.
Benkovački su policajci otkrili kradljivca vrijednog benkovačkog kamena. Riječ je o 40-godišnjaku s benkovačkog područja, a policajci su utvrdili kako je on tijekom svibnja ove godine u mjestu Buković iz državnog kamenoloma odnio deset paleta benkovačkog pločastog kamena u vrijednosti  od 15 tisuća kuna. Protiv 40-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.