Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Olimpijski duh raste u Ninu

29.05.2011. 22:00
Olimpijski duh raste u Ninu


U organizaciji i pod  pokroviteljstvom Grada Nina, a u suradnji s ninskim  Dječjim vrtićem “Morska vila”, ovog je vikenda u povodu  Svjetskog dana sporta te Dana grada Nina na Gradskom  sportskom centru Dvorina  održana treća, tradicionalna  “Dječja olimpijada Nin  2011”.
U pratnji i uz logističku  podršku ravnateljice vrtića  Irene Ćuk te dviju odgojiteljica Jadranke Dević i Irene Oltran te uz bučno bodrenje roditelja i brojnih  okupljenih, mali olimpijci  natjecali su se u pet sportskih  disciplina: u štafeti 4×25 metara, trčanju na 50 metara,  skoku u dalj, bacanju teniske  loptice i mininogometu. Ove  godine je ustanovljena i nova  disciplina pod nazivom “Ninska tica trkačica”.
 U trčanju na 50 metara  kod dječaka najbolji rezultat  ostvario je Rafael Utković, a  kod djevojčica Ena Zekanović. U štafeti su nastupile tri  ekipe, a najuspješnija je bila  ona u sastavu Bepo Ljubičić,  Jana Čvrljević, Mis Ćurko i  Lucija Magaš. U skoku u dalj  najdalje je skočila Dora Grubić, a u bacanja teniske lopte  najuspješniji je bio Dominik  Surić. U malom nogometu  slavili su bijeli zahvaljujući  pogocima Ivana Štulića i Jure Peše na penale. U novoj  disciplini “Ninska tica trkačica” prva je na cilj stigla  trogodišnja Elina Peša. Drugi je bio Jakov Pijaca a treći  Toni Pijaca.