Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prijave u turističkom uredu do 1. lipnja

29.05.2012. 22:00
Prijave u turističkom uredu do 1. lipnja


Zbog hladne zime sadnice su uništene te je pokrenuta akcija sufinanciranja nabavke novog cvijeća za vlasnike turističkih objekata na području općine Starigrad. Akcija je još u tijeku, a detaljne informacije mogu se dobiti u turističkom uredu Starigrad, rekla je Marasović


Turistička zajednica Općine Starigrad ove godine provodi dvije akcije vezano uz hortikulturno uređenje okućnica – program sufinanciranja nabavke sadnica te izbor najuređenije okućnice/balkona privatne kuće i okućnice gospodarskog objekta na području općine Starigrad.
– Zbog ekstremno hladne zime zbog koje su mnogobrojne sadnice uništene, pokrenuta je akcija sufinanciranja nabavke novog cvijeća za vlasnike turističkih objekata na području općine Starigrad. Akcija je još u tijeku, a detaljne informacije mogu se dobiti u starigradskom turističkom uredu, rekla je Marijana Marasović, direktorica TZO Starigrad.
Istovremeno se provodi akcija izbora najuređenije okućnice/balkona privatne kuće te okućnice gospodarskog objekta. Prijave za sudjelovanje primaju se još do 1. lipnja u turističkom uredu, osobno te telefonski ili elektronske pošte.
– Najuređeniji objekti prema ocjeni stručnog povjerenstva koji će obilaziti objekte bit će nagrađeni sadnicama i drugim hortikulturnim materijalom u vrijednostima od 500 do 2.000 kuna. Svim sudionicima bit će uručena priznanja za trud i sudjelovanje u ovoj akciji.
Namjera je potaknuti vlasnike nekretnina da više pažnje posvećuju uređenju vlastitog okoliša te tako uljepšaju cjelokupni izgled mjesta, sve radi unaprjeđenja uvjeta boravka turista, ali i općih uvjeta za život na području općine Starigrad.
Naime, jako je važno, kaže Marasović, da područje Starigrada bude čisto, uredno i lijepo uređeno, tako da turisti pri odlasku ponesu sa sobom lijepe dojmove.
– Na ovaj način želimo poticati, ali i dati simbolično priznanje mještanima koji su uložili puno truda i mašte da bi uredili i uljepšali svoj okoliš. Sve u cilju da se sadi što više cvijeća, tako da ovaj kraj u zagrljaju mora i planine bude još ljepši, zaključila je Marasović.