Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadarski kyudoke uspješni u Austriji

29.05.2012. 22:00
Zadarski kyudoke uspješni u Austriji


Goran Blažević, Barbara Kotlar i Andrija Blažević – kyudoke iz Kyudo kluba Yumi iz Zadra predstavljali su Hrvatsku na Otvorenom kyudo prvenstvu Austrije u Beču. Između dvanaest timova iz Austrije, Mađarske, Poljske i Češke, hrvatska reprezentacija je bila osma, a zapaženi su bili i pojedinačni rezultati reprezentativaca.
Sudionici pojedinačnog dijela natjecanja birani su na principu 10 najboljih po rezultatu od svih pojedinaca iz timskog natjecanja, pri čemu je svoje mjesto izborio Goran Blažević. Pucalo se u serijama 2+4+4 strijele. Uz bodovanje broja pogodaka u metu ocjenjivana je ljepota i kvaliteta izvedbe, kao što se ocjenjuje na polaganjima za DAN zvanja.
Nakon ispaljenih 10 strijela Blažević je s još dvojicom kyudoka iz Austrije i Mađarske pristupio raspucavanju za drugo mjesto, nakon čega je u pojedinačnom dijelu natjecanja zauzeo odlično četvrto mjesto, a po ljepoti izvedbe šesto mjesto.
– Prvenstvo je proteklo u prijateljskom ozračju, što uostalom krasi sva kyudo okupljanja gdje god se ona odvijala. Cjelokupan nastup naših kyudoka još jednom je pokazao da su zapaženi i cijenjeni na svim natjecanjima i seminarima te se pokazalo da se uporan i strpljiv rad isplati te donosi rezultate, rekao je Blažević.
Prvenstvu je prethodio seminar koji je vodio Sven Zimmermann, 6-Dan Renshi iz Kyudo saveza Njemačke, kao priprema majstorima i kandidatima za polaganje za zvanja majstora koje će biti održano u srpnju u Parizu.