Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Edukacija za trudnice benkovačkog kraja

Autor: Velimir Brkić

29.05.2013. 22:00
Edukacija za trudnice benkovačkog kraja


U organizaciji Hrvatskog Crvenog križa Benkovac i Patronažne službe Doma zdravlja Zadarske županije – radne jedinice Benkovac u suradnji s ginekološkom ambulantom dr. Ivice Žuvele, u ponedjeljak i utorak 3. i 4. lipnja, u Benkovcu će se održati tečaj za trudnice.
Tečaj za trudnice u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 10.30 sati održat će se u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac. Predavanja će održati više medicinske sestre Ksenija Čirjak, Jasminka Knežević te dr. Ivica Žuvela.
Prvog dana tečaja trudnice se upoznaju s temama vezanim uz porod, pripreme za porod i odlazak u rodilište, kazala je sestra Ksenija.
Drugog dana tečaja u utorak, također u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac, održat će se Grupa za potporu dojenju.
Osim općepoznatih informacija o trajanju trudnoće, izračunavanju termina porođaja i promjenama na tijelu trudnice, tečajevi pružaju i informacije o prepoznavanju problema i poteškoćama koje prate trudnoću te o njihovu sprječavanju ili liječenju.