Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pametne ploče za pametnu djecu

Autor: Branko Božić

29.05.2013. 22:00
Pametne ploče za pametnu djecu

Foto: Branko BOŽIĆ



Učenici privlačke Osnovne škole i njihovi vršnjaci iz područnog odjeljenja Vir, njih 290, zajedno sa svojih 35 učitelja i profesora te osmoricom djelatnika tehničke službe, jučer su raznim aktivnostima proslavili Dan svoje škole te 149. obljetnicu njezina neprekidnog djelovanja.
Na početku školski glazbeni zbor kojim je ravnao prof. Josip Džapo izveo je državnu himnu, nakon čega je održan zabavno-kulturni program u kojem su se privlački i virski osnovci okupljenima predstavili sa svojim najnovijim raznovrsnim dramskim, glazbenim, recitatorskim i likovnim ostvarenjima. U bogatom programu nastupili su i članovi domaćeg KUD-a Privlaka.
Ravnatelj škole prof. Šime Vukić uputio je čestitke svima koji su sudjelovali u prikazanom programu te je zahvalio gostima na odazivu. Upoznavajući pobliže okupljene o aktivnostima škole u proteklom jednogodišnjem razdoblju, ravnatelj Vukić je naglasio kako je njihova škola u pogledu znanja, aktivnosti kojima se bavi te tehničke opremljenosti trenutačno jedna od najuspješnijih škola ne samo u Zadarskoj županiji već i u Republici Hrvatskoj.
– U svih naših devet učionica ovdje u matičnoj školi uz ostalo postavljene su interaktivne ili pametne ploče koje su veliki iskorak u odnosu na dosadašnju tradicionalnu školsku nastavu koja se svodila na kredu spužvu i ploču, istaknuo je između ostalog ravnatelj.