Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Umjesto 150, dvije postaje u Zadru imat će 379 ljudi

29.05.2016. 22:00
Umjesto 150, dvije postaje u Zadru imat će 379 ljudi


Na pitanje hoće li potpredsjednik Petrov izići iz vlade ako u njoj ostane Karamarko, Orepić je preusmjerio odgovor na Petrova ali je rekao ako ode Petrov iz Vlade, odlazi i on
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić posjetio je jučer PU zadarsku. Razlog posjete bio je preustroj MUP-a. Na pristaništu za cruisere na Istarskoj obali održao je tiskovnu konferenciju na kojoj se pojavio bez domaćina iz PU zadarske i pratnje.
– Najavio sam 339 struktura manje u organizaciji MUP-a, a 1.500 policajaca će biti raspoređeno po policijskim postajama. To znači da će se značajno pojačati ‘core business’ policije. Dvije policijske postaje na području Zadra koje trenutačno broje 150 službenika, imat će 379 ljudi. Konkretan prijedlog reorganizacije sa svim radnim mjestima, iznijet ćemo do 30. lipnja. Obratit ćemo se svim stranka i svim saborskim zastupnicima koje će moći iskomunicirati ovaj prijedlog. Sve na struci zasnovane primjedbe ćemo uvažiti i do 1. rujna donijeti novu reorganizaciju. Do kraja godine, svaki službenik MUP-a imat će novo rješenje, rekao je na početku Vlaho Orepić.
Primjedbe na rad PU Zadarske
Na pitanje kako je zadovoljan radom PU zadarske i hoće li tu biti nekih smjena, Orepić je rekao da ljudi rade svoj posao, ali da ima određenim primjedaba. Kojih konkretno, Orepić nije htio govoriti, kao niti o možebitnim kadrovskim križaljkama.
Orepić nije mogao izbjeći pitanja o odnosu u Mosta s HDZ-om i njegovim predsjednikom Tomislavom Karamarkom. Na pitanje odlazi li Most ako iz Vlade ako ne ode Tomislav Karamarko, Orepić je rekao da smjena bila koga kad je u pitanju zaštita javnog dobra, uopće nije u pitanju bilo da se radi o Vlahi Orepiću ili Boži Petrovu.
– Vjerujte mi, u ovom trenutku ne znam rasplet situacije. Činjenica je da su ministri rekli svoje i mi očekujemo da će saborski zastupnici slijediti stav Mosta. To nije nepovjerenje prema Karamarku ili bilo kome. Stav Mosta je principijelan pristup prema javnom dobru, rekao je ministar Orepić.
“Mostovci nikad ujedinjeniji”
Na pitanje hoće li potpredsjednik Petrov izići iz vlade ako u njoj ostane Karamarko, Orepić je preusmjerio odgovor na Petrova ali je rekao ako ode Petrov iz Vlade, odlazi i on. Orepić nije htio komentirati niti izjavu Karamarka da je Petrov „kamenčić u cipeli” vraćajući lopticu da ovakva pitanja nisu na razini koju on i njegovi kolege moraju imati.
– Mostovci nikad nisu bili ujedinjeniji. Mislim da je trenutak sad ili nikad da Hrvatska napravi demokratski iskorak kojeg čeka sigurno petnaestak godina, rekao je na kraju Orepić ne želeći ulaziti u daljnje komentare odnosa između HDZ-a i MOST-a.