Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pjevali smo tri sata prije utakmice

29.05.2017. 22:00
Pjevali smo tri sata prije utakmice


 Stanko Bilaver, rođeni Škabrnjanin koji već pola stoljeća sa svojom obitelji živi u Los Angelesu, žestoki navijač hrvatske nogometne reprezentacije, nije propustio uživo pratiti nastup Vatrenih u tom gradu u utakmici s Meksikom. Na vrijeme je nabavio ulaznice, a susreo se i s Davorom Šukerom, predsjednikom HNS-a. U kratkom razgovoru Bilaver je Šukeru prenio oduševljenje tamošnje hrvatske zajednice, ali i pohvale Hrvatskom nogometnom savezu zbog prvoga nastupa nogometne reprezentacije u Sjevernoj Americi.
– Nama Hrvatima veoma je drago što je Davor Šuker doveo Vatrene ovdje u Los Angeles. Godinama smo to željeli, da pokažemo koliko narod voli hrvatsku reprezentaciju. Mi se kao Hrvati moramo nastaviti boriti za ono što je najbolje za hrvatski nogomet, koji je prepoznat u cijelom svijetu – kazao je Bilaver u kratkom razgovoru za mrežnu stranicu HNS-a.
Dodao je i sljedeće:
– Hrvatska je mala zemlja, ali ima veliko srce za svoju državu i za nogomet. Za državu od 4,5 milijuna stanovnika uistinu mnogo znači kada njezine nogometaše gleda preko 60 tisuća ljudi na stadionu. Naši navijači su se okupili i pjevali već tri sata prije utakmice, iščekujući izlazak hrvatske reprezentacije na teren.
On smatra da Hrvatski nogometni savez treba nastaviti zamišljenim putem.
– Čestitam Hrvatskom nogometnom savezu, to je jedna od najboljih organizacija u Hrvatskoj. Bio sam dvaput u Hrvatskoj na svjetskoj smotri Hrvata iz dijaspore, ali ovo što sada HNS radi potvrđuje da se radi o najboljoj upravi – zaključio je gospodin Stanko.
S njim u društvu na utakmici bio je i Miro Bilaver, nogometni zaljubljenik i član hrvatskoga nogometnoga kluba koji djeluje u LA-u, svojedobno i igrač koji je dolazio na probu u NK Zadar. U Škabrnji, inače, živi Stankov brat Luka sa svojom obitelji. (hns-cff/bp)