Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Postavljanje asfaltnog habajućeg sloja

Autor: Branko Božić

29.06.2010. 22:00
Postavljanje asfaltnog habajućeg sloja


Ako nas vrijeme posluži, vjerujemo da ćemo sve planom predviđene poslove na terenu kraju privesti do početka srpnja, rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Mile Fabijan
Općinsko središte Ražanac s pripadajućih mu osam općinskih mjesta, ovogodišnju će turističku sezonu, kad su u pitanju prometnice, dočekati spremnije nego prethodnih godina. Naime, shodno danim obećanjima od prije mjesec i pol dana od strane ravnatelja Županijske uprave za ceste Mile Fabijana, ovih se dana krenulo s obnovom kolnika i postavljanjem novog asfaltnog sloja na županijskoj cesti Ž 6007 Ražanac-Zadar, dugoj 22,8 kilometara. Riječ je o iznimno frekventnoj prometnici koja se prije ovog zahvata nalazila u izrazito lošem stanju i koja osim prometa iz ražanačke općine na sebe prima i velik dio prometa iz smjera otoka Paga i Posedarja.
– Ako nas vrijeme posluži, vjerujemo da ćemo sve planom predviđene poslove na terenu kraju privesti do početka srpnja. Na mjestima na kojima je u najvećoj mjeri oštećen kolnik, a po našoj procjeni riječ je o oko dva kilometra, u sklopu tekućeg održavanja postavit ćemo tzv. asfaltni habajući sloj, koji daje dodatnu sigurnost vožnji, poglavito za vrijeme kiše i tome slično. Ostale dionice sanirat ćemo na uobičajen način, kako to radimo već godinama, kaže Fabijan te dodaje:
– Radove koji se, kao što vidite, ne prekidaju ni za vrijeme državnih blagdana obavit ćemo uredno, stručno i kvalitetno, o čemu će konačni sud dati sami vozači. Budući da se na dionicama gdje se izvode poslovi promet odvija usporeno i naizmjenično jednim kolničkim trakom, s maksimalnom brzinom od 10 kilometara na sat. Pozivam sve vozače na strpljivost i maksimalni oprez, zaključio je Mile Fabijan, kojeg smo zajedno s njegovim suradnicima zatekli na mjestu izvođenja navedenih radova u neposrednoj blizini mjesta Poljica.