Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Yo Kan u Zadru

Autor: Viktor Bogut

29.06.2010. 22:00
Yo Kan u Zadru


Japanac je prije dvije godine bio 30. igrač svjetske rang liste. Osim njega su tu Tomislav Kolarek, Tomislav Zubčić i Jakov Krivić. Sve redom jaki igrači i sadašnji ili bivši hrvatski reprezentativci
Umijeće ratovanja – Sun Tzu. Umijeće pregovaranja – Stolnoteniski klub Donat. Gotovo je nevjerojatan način na koji zadarski stolnotenisači slažu momčad. I opet su pogodili i opet će biti jaki. Iako je prošla sezona ostavila traga, iako im je onemogućeno da nastupaju u doigravanju s Tiany Jiangom, reprezentativcem Hong Konga, iako se činilo da će Zadrani teško sastaviti kvalitetnu momčad koja će se boriti za vrh, ponovno je čelni operator Donata Denis Karlović povukao nekoliko odličnih poteza. Prvo je uspio produžiti ugovor s Tomislavom Kolarekom, hrvatskim reprezentativcem i jednim od najperspektivnijih mladih igrača. Zatim su potpisali Jakova Krivića, također jednog od boljih hrvatskih igrača i bivšeg reprezentativca, a nakon toga su uspjeli dovesti još jednog reprezentativca, “dojučerašnjeg” člana Zagreba Tomislava Zubčića. I to je trebao biti sastav Donata za iduću sezonu i Davor Karlović koji, ako se kvalitetno spremi, itekako još može reći “poneku”. No, posljednje minute prijelaznog roka dovele su novu senzaciju. Donatu je pristupio bivši reprezentativac Japana Jo Kan.
– Radi se o igraču koji je 2009. završio na 30. mjestu Svjetske rang liste. Prošlu godinu nije igrao međunarodne turnire, već je nastupao u kineskoj Superligi, inače najjačoj stolnoteniskoj ligi na svijetu i imao je odlične rezultate. Doveli smo jakog igrača – kazao je Denis Karlović.
Za razliku od Tiany Jianga, Japanac će ove sezone igrati cijelo domaće prvenstvo, odnosno barem njegov veći dio.
– Savez je donio odluku da svaki stranac mora biti u sastavu jednom u prvom i jednom u drugom dijelu sezone – nastavlja Karlović – pa će sigurno morati dolaziti i biti ovdje. Sigurno da neće igrati stalno, ali to nije problem, budući da imamo tri odlična igrača, a tu je i Davor Karlović.
Donat će u ovakvom raspletu sigurno biti jedan od favorita za visok plasman. No, Dr. Časl opet je sastavio jaku momčad i ponovno se stavio u ulogu apsolutnog favorita.
– Ostao im je Jia Zheng, a potpisali su Kineza s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwua. Na mjestu trećeg igrača igrat će Ronald Redžep. Oni su možda najjača momčad od osnutka hrvatskog prvenstva.
A Donat?
– Mi smo jaki i prvi put imamo tri odlična igrača i jakog Japanca. Nismo prvi favoriti, ali u svakom slučaju očekuje nas zanimljiva sezona.
Osim spomenutih igrača Donat je prijavio još nekoliko igrača.
– Kako Stipe Josipović nije uspio naći angažman, zamolio nas je da ga prijavimo da bi mogao igrati turnire. Prijavili smo i Tiany Jianga jer smo to imali pravo, ali on sigurno neće igrati za nas, iako ta mogućnost i dalje postoji. Registrirali smo i Marka Omblu, iako s njim još nismo postigli konačan dogovor. Razmišljamo i o stvaranju druge momčadi koja će igrati Treću ligu, gdje bi naši mladi igrači poput Josipa Miljkovića trebali dobiti veću priliku – zaključio je Karlović.
 


Velika Gorica Stanfar novi prvoligaš


U susretu koji je odlučivao o posljednjem sudioniku Prve lige, momčad Velike Gorice Stanfara je pobijedila Split sa 4:1. Tom pobjedom se momčad iz Velike Gorice nakon dvije sezone provedene u drugoligaškom društvu ponovno vratila u prvoligaško jato.