Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Arbanaške najbolje u odbojci

29.06.2011. 22:00
Arbanaške najbolje u odbojci


U ponedjeljak je u  Biogradu održana poluzavršnica sportskog dijela Susreta djece branitelja. Manifestacija u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Ministarstva  obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te  Županije Zadarske i Grada  Biograda na moru, na igralištu NK Primorca okupila je  djecu iz četiri dalmatinske  županije koja su se natjecala u  nogometu, graničaru i odbojci. Osim na sportskim terenima, sudionici igara svoju su  kreativnost mogli demonstrirati i na likovnim radionicama, a najuspješniji su dobili  priliku za nastup na Završnici  koja će se već tradicionalno  održati u Savudriji (od 29.  kolovoza do 1. rujna).
U odbojkaškom dijelu natjecanja Zadarsku županiju su  na jubilarnom 10. Susretu ponovno predstavljale djevojke  iz OK Bibinje, a u premijernom su im se nastupu pridružile i igračice Arbanasa  rođene 1995./96.. U konkurenciji šest sastava iz četiri  dalmatinske županije (Zadarske, Šibensko – kninske, Splitsko- dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske) Arbanaške su bile najuvjerljivije u  svojoj skupini, dok im je bolji  omjer poena i setova donio i  ukupno prvo mjesto. Zadarska je ekipa slavila ispred Marine Kaštela.
 


Rezultati


Skupina A: Split- Marina  Kaštela 0:2, Marina Kaštela –  Knin 2:0, Split – Knin 2:0.
Skupina B: Arbanasi – Bibinje 2:0, Župa dubrovačka –  Arbanasi 0:2, Župa dubrovačka  – Bibinje 0:2.
OK ARBANASI: Matea Bajlo,  Matea Grdović, Katarina Kalmeta, Elide Ferro, Lukrecija Kelava, Marija Klanac, Lori Nikpalj, Martina Nekić. Voditelji:  Karlo Lisica i Frane Vidov.