Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Karlović: Imamo tri puta jeftiniji sastav

29.06.2011. 22:00
Karlović: Imamo tri puta jeftiniji sastav


Alen Jalžabetić, Tomislav Maraković i Domagoj Maglić. To su tri igrača koja će iduće sezone činiti prvu postavu Donata i koja će uz iskusnog Davora Karlovića i Stipu Josipovića biti članovi seniorskog sastava koji će pokušati obraniti titulu viceprvaka Hrvatske


Alen Jalžabetić,  Tomislav Maraković i Domagoj Maglić. To su tri igrača  koja će iduće sezone činiti  prvu postavu Donata i koja će  uz iskusnog Davora Karlovića  i Stipu Josipovića biti članovi  seniorskog sastava koji će  pokušati obraniti titulu viceprvaka Hrvatske. U nedavno završenoj sezoni Zadrani su u finalu poraženi od  Dr. Časla. Dobar su otpor  zadarski prvotimci pružili u  finalu, pogotovo u drugoj  utakmici. Čak nisu niti bili  daleko od majstorice, ali sastav Dr. Časla je jednostavno  prejak. I preskup. I dugo niti  jedan sastav u Hrvatskoj nije  bio toliko dominantan i toliko  financijski potkovan kao dvostruki prvak Hrvatske.
Što se Donata tiče, zadarski prvoligaš je potpuno  izmijenio momčad. Jakova  Krivić se otisnuo u trenerske  vode, Tomislav Zubčić karijeru će nastaviti u Njemačkoj, dok se Tomislav Kolarek priključio baš Dr. Časlu.  A mijenjaju ih Jalžabetić,  Maraković, i Maglić, igrači za  koje je rijetko tko izvan stolnoteniskih krugova čuo. Radi  se o tri igrača koji su prošle  sezone igrali za Dugo Selo,  momčadi koje je završilo na  diobi čestog mjesta prvenstvene ljestvice.
– Ova momčad je tri puta  jeftinija nego ona s kojom  smo odigrali ovu sezonu. A ta  je, s druge strane, dvostruko  jeftinija od one s Kinezom od  sezone prije – ističe čelni  operator kluba Denis Karlović, koji ipak vjeruje da će  od igrača koji i nisu igrali  neku specijalnu ulogu u domaćem prvenstvu, napraviti  respektabilnu momčad.
– Mi postupamo u skladu sa  svojim mogućnostima i ne  želimo izlaziti iz neke financijske konstrukcije koju  možemo izdržati. Radi se o tri  kvalitetna mlada igrača, kojima je jedan od problema taj  što nisu igrali u klubu kao što  je Donat. Igrali su u maloj  sredini koja nije imala većeg  rezultatskog imperativa. I u  konačnici, što god su napravili, bilo je dobro. Ovaj  put će to biti ipak malo  drukčije – objašnjava Karlović. Maraković je na posljednjoj hrvatskoj rang listi  na 27. mjestu, Jalžabetić je  34., dok Maglića niti nema.
– Jalžabetić je igrač od  kojeg se očekivalo puno više,  ali nikada nije razvio potpuno  svoj potencijal. Vjerujem da  on može ove sezone napraviti  korak više. Vjerujem da mogu svi oni, ali morat će se  puno raditi i morat će se  maksimalno prilagoditi mom  načinu rada. Isto tako sva  trojica, iako nisu odande, morat će puno vremena provoditi u Zadru.
Zadarski strateg je istaknuo da pauze neće biti. S  mlađim kategorijama za sada  se radi samo ujutro, a seniorska pojačanja morat će u  Zadru boraviti mjesec dana  tijekom pripremnog perioda.
– Radit ćemo 15 dana kondicijski dio i 15 dana tehničko-taktički, ali uvjet je da  dođu maksimalno spremni na  početak priprema, jer inače  neće moći izdržati treninge.
U konačnici, kada se stvara  ovako nova momčad, uvijek  se postavlja pitanje vezano uz  ambicije. Koliko mogu igrači  koji su prošle godine dijelili  6.-7. mjesto?
– Iskreno vjerujem da  možemo ostvariti plasman  među prve četiri momčadi i  izboriti ulazak u doigravanje.  Zagreb i Libertas su objektivno jači sastavi, Dr. Časl je  iznad svih, no mislim da bi  mogli biti tu negdje. Doduše,  sad treba vidjeti i kako će  izgledati ostali sastavi i hoće  li netko kupiti stranca, što bi  značilo da ta momčad automatski kreće prema vrhu –  zaključio je Karlović.