Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priključio se i Matej Jonjić

29.06.2011. 22:00
Priključio se i Matej Jonjić


Zadovoljan sam jer se radi o vrlo kvalitetnom igraču koji će nam puno značiti u zadnjoj liniji, posebno u situaciji kada više nema Stjepana Skočibušića – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Zadarska karavana krenula je jučer put  Moravskih toplica gdje će  odraditi drugu fazu priprema za sezonu 2011./12. Bilo je živo tijekom jutarnjih  sati na Stanovima, i prije  dolaska autobusa torbe “na  kupu” svjedočile su o “invaziji” Zadrana na Sloveniju. Kupovale su se potrepštine za put na  obližnjem kiosku i ispijala  zadnja zadarska kava za  sljedećih deset dana. Tajnik Mladen Baždarić već je  imao spreman popis putnika te ih je spremno podijelio novinarima koji su  nogometaše Zadra ispraćali na put i hvatali posljednje informacije glede  prinova. Trener Dalibor  Zebić spremno je, kao i  uvijek”, stao pred novinare  i odmah “isukao” glavnu  jučerašnju vijest.
– Priljučio nam se i Matej  Jonjić, dobro znano ime,  koji je u pretprošloj sezoni  igrao za nas. Kao što je  poznato riječ je o igraču  Hajduka koji u splitskim  redovima nije dobio pravu  priliku. Zadovoljan sam jer  se radi o vrlo kvalitetnom  igraču koji će nam puno  značiti u zadnjoj liniji, posebno u situaciji kada više  nema Stjepana  Skočibušića – kazivao je vidno raspoloženi Zadrov  strateg.
– Na put idu 23 igrača, ali  nije isključena niti mogućnost da nam se još netko pridruži. Mislim da smo  se sada kompletirali, ali  ako se ukaže prilika za angažmanom nekog kvalitetnog i iskusnog igrača  nećemo je propustiti. Uostalom uvijek se može dogoditi situacija da stigne  neka atraktivna ponuda za  Santinija ili Mršića, pa da  opet ostanemo tanki na nekim pozicijama. Zato moramo razmišljati unaprijed.
Pomalo čudna situacija  za NK Zadar koji je prinove uvijek dovodio u zadnji čas. Kolega Šime Ćurko koji dugo prati prvoligaša sa Stanova parafrazirao je rečenicom “prerano ste se pojačali”.
– Ništa ne prepuštamo  slučaju – kroz smijeh je dodao Zebić, a tajnik Mladen  Baždarić dodao:
– Napokon su plodom  urodile vaše novinarske  kritike.
Drago nam je zbog toga  pogotovo ako ćemo time  dobiti jači i kvalitetniji Zadar.
– Ne treba zanemariti  činjenicu da su tu svi igrači  koje smo doveli za početnu  jedanaestoricu. Boravak u  Moravskim toplicama je  svojevrsna dodatna provjera za Abrahama Kellera i  Ibrahima Hajdinija. U  Moravskim toplicama nas  očekuju četiri vrlo kvalitetne utakmice kroz koje  ćemo pokušati pronaći  najkvalitetniju udarnu postavu. Isprobat ćemo više  varijanti, prije svega onu s  četiri igrača u zadnjoj liniji,  ali isto tako i igru s liberom  na koju bi mogao Marin  Con. Moramo priznati da  se iskreno radujem boravku u Moravskim toplicama  i onome što nas tamo  očekuje – za kraj je dodao  Dalibor Zebić nakon čega  je pozvao igrače na zajedničko fotografiranje, uobičajeni ritual prije polaska na pripreme. Predsjednik Josip Bajlo priključio  se među posljednjima, pa  je izostala bilo kakva najava nekih novih igrača s njegove strane. Ipak, zašuškalo se nešto da bi se sutra  (op. a. danas) moglo pojaviti još jedno pojačanje.  Živi bili pa vidjeli.
 


Popis putnika za Moravske toplice




Vođa puta: Josip Bajlo, predsjednik kluba
Igrači: Antonio Ježina, Tomo Gluić, Marin Con, Ante Puljić,  Josip Bilaver, Ivan Anton Vasilj, Šime Maruna, Perica Šare, Igor  Banović, Ivan Ćurjurić, Jakov Surać, Antonio Mršić, Luka  Begonja, Jure Jerbić, Ivan Santini, Ivan Matošević, Abraham  Keller, Šime Gržan, Franko Bilaver, Matej Jonjić, Mario Bilen,  Vedran Gerc, Ibrahim Hajdini
Stručni stožer: Dalibor Zebić, glavni trener; Zvonimir Jurić, pomoćni  trener; Ferdo Milin, pomoćni trener; Tomislav Rogić, trener vratara; Edi  Stipić, trener za fizičku pripremu; Jerko Mikulić, fizioterapeut.


 


Surać na Roberta Carlosa


U dobrom raspoloženju komentirali su se Zadrovi suparnici na  turneji u Moravskim toplicama. Najviše zanimanja izazvao je  posljednji, azerbajdžanski Anzhi Makhachkala, klub Brazilca  Roberta Carlosa koji je nedavno bio u žiži pozornosti kada ga je  netko s tribina rasistički uvrijedio bacanjem banane na travnjak.  Glavno pitanje bilo je koga će Zebić suprotstaviti Carlosu.
– Uopće nemam dvojbi, na Carlosa ću poslati Jakova Suraća.  Ovo je rijetka, možda i posljednja prilika da kontra sebe ima  starijeg igrača od sebe – duhovito se dosjetio Zebić.
A kapetan je prihvatio šalu, dodajući još neke svoje  opservacije.
– Ne bih imao ništa protiv, ako Zebić tako odredi ja kao kapetan  prvi ću se staviti u službu momčadi. Ipak, moram priznati da bih,  da sam ja trener, na Carlosa poslao Bilavera. Siguran sam da se  Roberto ne bi naigrao.
Atmosfera? Zar treba nešto dodati nakon ovoga?