Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bravo cure, bravo Marija!

29.06.2012. 22:00
Bravo cure, bravo Marija!


Plakali smo i radovali se. Ne znam točno prenijeti emocije jer sam još uvijek pod dojmom, kao i cijela obitelj – rekla je Ana Vrsaljko


Tri odigrane utakmice na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre hrvatskim su košarkašicama donijele puno više od tri pobjede – donijele su im povijesni uspjeh. Lijepa naša prvi će se put na najvećem sportskom nadmetanju predstaviti sa ženskom košarkaškom selekcijom, ekipom koja je u turskoj Ankari jučerašnjim 59:56 slavljem nad Kanadom dočekala ostvarenje 20-godišnjeg olimpijskog sna. Nakon uvjerljive izvedbe protiv Mozambika, igračice Stipe Bralića namučile su se s Južnom Korejom i Kanađankama, no dojam je sada ionako nebitan: osigurano je mjesto među četiri od pet najboljih reprezentacija koje putuju u London.
Uz Mandir, Jelavić, Ivezić, Mazić, Lelas i ostatak društva golem doprinos ovom je dosegu dala Zadranka Marija Vrsaljko. Košarkašica na poziciji centra slomila je Korejke s 26 poena, dok je u odlučujućem dvoboju s Kanadom s 10 ubačaja i četiri uhvaćene lopte ponijela naslov najkorisnije igračice. Njen i učinak cijele ekipe prokomentirala je trenerica Zadra Marija Mazija, ponosna na uspjeh svoje nekadašnje igračice.
– Jako me veseli Marijin i nastup cijele reprezentacije u Turskoj. Vrsaljko se iskazala u sve tri utakmice, posebice u posljednje dvije, a najbolje od svega je to što je još uvijek mlada: ’89. je godište i njeno pravo vrijeme tek dolazi. Pokazala je da se nakon neugodnih ozljeda može jednako kvalitetno vratiti košarci i biti jedna od ključnih igračica – naglašava Mazija, dodajući:
– Cure su zaista zaslužile Olimpijske igre. Igraju netipičnu, napadačku košarku, ali kada je potrebno znaju stisnuti i u defanzivnom dijelu te i tu pružiti maksimum. Možemo od srca čestitati curama i hrvatskoj ženskoj košarci na sjajnom uspjehu.
Veselila se jučer Mazija Mazija, a još je veće oduševljenje vladalo u domu Vrsaljkovih gdje se uz mali ekran s uzbuđenjem pratio svaki potez naših košarkašica.
– Plakali smo i radovali se. Ne znam točno prenijeti emocije jer sam još uvijek pod dojmom, kao i cijela obitelj. Presretni smo zbog cura i zbog Marije posebno; nije joj bilo lako pucati slobodna bacanja na kraju utakmice, ali uspjela je pogoditi oba. Bravo za nju i za cijelu ekipu – povikala je u slušalicu presretna Ana Vrsaljko, Marijina sestra.