Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Cijena čistog zraka najviše tri milijuna kuna

29.06.2012. 22:00
Cijena čistog zraka najviše tri milijuna kuna


Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća opet je postavljeno pitanje neugodnih mirisa iz uređaja “Centar” na Smiljevcu. Kako je rekao gradonačelnik Zvonimir Vrančić, natječaj za novi pročišćivač zraka za uređaj je pripremljen i Hrvatske vode bi ga trebale objaviti svaki dan.
Kako kasnije potvrđuje i Grgo Peronja, direktor zadarske Odvodnje, novi pročišćivač će financirati Svjetska banka i Hrvatske vode po istom modelu kojim je financiran i cijeli projekt izgradnje uređaja i kolektora visokih zona grada Zadra.
– Na početku je pročišćivač zraka za uređaj “Centar” bio napravljen prema pretpostavkama, a sada, na osnovu mjerenja i analiza realnog stanja i po više puta dnevno, ponuđači mogu naći bolja rješenja. Očekivana gornja granica troškova je tri milijuna kuna, što ne znači da neće koštati i manje. Kada će radovi početi i koliko će trajati, ovisi o proceduri natječaja i ponudi izabranog izvođača radova, a mi se svi nadamo da će u drugoj polovici godine sve skupa biti riješeno, rekao je Peronja.