Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Državni naslovi Marinu Milanu i Karli Šitić

29.06.2012. 22:00
Državni naslovi Marinu Milanu i Karli Šitić


Drugu godinu za redom Zadar je ugostio Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 5000 metara, natjecanje u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat koje je u subotu na potezu od lučice Foša do Morskih orgulja i natrag okupilo 84 dalekoprugaša iz iz Švicarske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
Dva kruga po stazi dužine 2500 metara prvi je prevalio Švicarac Martin Hohl, dodirnuvši cilj sat i 53 sekunde nakon starta, dok su najbolji od domaćih predstavnika bili Marin Milan i Karla Šitić. Članovi KDP Split tako su pored drugog i trećeg mjesta u apsolutnom poretku osvojili i državne naslove u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Hohlu, aktualnom prvaku Švicarske na 1500 metara, ovo je bio prvi nastup u Krševanovom gradu. Nadmetanja plivača na otvorenim vodama, kaže, jednom mu godišnje pomažu da ostane u formi.
– Lani sam bio na Rabu, a ove se godine odlučio za Zadar koji je priredio zaista kvalitetnu utrku. Bilo je zanimljivo i neizvjesno u završnici, kada sam se za prvo mjesto borio s vašim plivačem (Marinom Milanom op.a.), no ostatak je bio lagan. Zadovoljan sam nastupom.
Iako ga je u finišu sekunda dijelila od pobjedničkog postolja, zadovoljan je i Milan koji naglašava da je druga uzastopna titula i drugo mjesto ukupno odličan rezultat s obzirom da je posljednjih dana u punom treningu.
– Trenutačno se pripremam za 19-kilometarski Grand Prix u Šabcu; intenzivno treniram tako da sam u drugom krugu izgubio snagu i morao prihvatiti drugo mjesto, no svejedno sam zadovoljan nastupom – govori 18-godišnji Kaštelanin.
Nepunih osam minuta nakon državne prvakinje do mula zadarske rive počeli su pristizati i članovi kluba domaćina. Najbolje vrijeme od 13 plivača Donata imao je Dražen Adžić (1971.). Stazu je svladao za 1:09:03 te se plasirao na ukupno 17., tj. 10. mjesto u redoslijedu za državno prvenstvo.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU