Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bungee u znaku Europske unije

Autor: Andrina Luić

29.06.2013. 22:00
Bungee u znaku Europske unije

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nadam se da ćemo u Uniji naći ono u što vjerujem, a to je dolazak ove mladosti k nama, a ne odlazak naših mladih u inozemstvo, kaže Danko Zimic


Ne skačem prvi put, opušten sam, ove godine osjećam veće zadovoljstvo jer nosim zastavu Europske unije. Ne znam što nas čeka u Uniji, ali znam da je ovo mali skok za mene, a veliki za Hrvatsku, rekao je Boris Torkonjak, student iz Zadra, koji je sa zastavom Europske unije na leđima otvorio sezonu skakanja bungee jumpinga na Masleničkom mostu.
Desetak minuta nakon njega, s mnogo više nervoze i straha u očima, za skok se pripremao 21-godišnji student iz Londona Frank Hopkins, koji drugu godinu zaredom ljetuje u Hrvatskoj, a odsjeo je u hostelu Forum u Zadru.
– Sve je OK, samo ne znam zašto mi se noge tako tresu! Kako da ih smirim? pitao je s osmijehom na licu dvojicu svojih prijatelja Frank koji je s mosta skočio zaogrnut u hrvatsku zastavu.
– Nadam se da će sve biti u redu i da moja mama neće doznati za ovo. Nedavno sam proslavio 21. rođendan, volio bih i sljedeći, razbijao je šalama tremu mladi Britanac, koji u slobodno vrijeme radi i kao fotomodel, ističući kako je ponosan što skače s hrvatskom nacionalnom zastavom.
– Imate prekrasnu zemlju, prelijepe žene, očaran sam Hrvatskom, a ovim skokom sa zastavom učinjena mi je velika čast, dodao je netom prije skoka koji je bio popraćen velikim aplauzom brojne publike.
Nakon Borisa i Franka skakali su hrvatski sportaši Mario Možnik, višestruki prvak u gimnastici, državni prvak u skokovima s tornja Stipe Perić, a svoj dolazak u kasnijim poslijepodnevnim satima najavili su Doris Pinčić, zadarska glumica, zvijezda serije “Larin izbor”, te još neki sportaši i novinari.
Danko Zimic, zaljubljenik u adrenalinske sportove i organizator bungee jumpinga na Masleničkom mostu, koji je ušao u devetu sezonu, napomenuo je kako se nada da su prvi ovogodišnji skokovi bili puni simbolike.
– Nadam se da ćemo u Uniji naći ono u što vjerujem, a to je dolazak ove mladosti k nama, a ne odlazak naših mladih u inozemstvo. Ovaj skok je izazov, ali moram naglasiti da je bungee jumping najsigurniji ekstremni sport i ne postoji opasnost ako se slušaju upute, rekao je Zimic te još jednom istaknuo kako se s Masleničkog mosta simbolično skočilo u Europsku uniju, iskreno i otvorenih očiju.