Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Grgurović: Imam motiv kao na početku karijere

Autor: Drago Bajković

29.06.2013. 22:00
Grgurović: Imam motiv kao na početku karijere

Foto: Vedran SITNICA



Mario Grgurović, nekada igrač Hajduka i Dinama, vratio se u matično jato, Nogometni klub Zadar. Grgurović je svojevremeno od eminentnih nogometnih stručnjaka bio proglašen za veliku nadu hrvatskog nogometa.
Ovaj plemeniti veznjak već s nepunih 13 godina napustio je Stanove i karijeru nastavio u Hajduku, međutim, u bilom dresu nije dočekao pravu priliku i preselio se u redove najljućeg rivala, zagrebačkog Dinama. Ni tamo mu nisu cvjetale ruže, pošao je na posudbu u Međimurje, ali spletom okolnosti nikada se više nije vratio među “modre”.
Nanizao je još nekoliko hrvatskih prvoligaša poput Istre 1961 i Intera, nakon čega se otisnuo u pečalbu, točnije litavski Žalgiris. Prošlu sezonu je odigrao u drugoligašu Gorici, nakon čega se odlučio vratiti u rodni Zadar. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske uključujući i selekciju U-21, ali nije dospio do A reprezentacije.
– Nakon gotovo 15 godina vratio sam se u rodni Zadar. I mogu reći da sam zadovoljan zbog toga – kaže Grgurović.
– Davno je to bilo kada sam napustio Zadar. U Zadru me trenirao Domagoj Bašić, sin legendarnog Tomislava Bašića. Takav je nogometni život, već kao pionir otišao sam iz Zadra u Hajduk, a sada se vraćam kući. Zadar je moj grad, a NK Zadar moj klub. Sretan sam zbog prilike koju ću dobiti u Zadru. Motiv je velik, gotovo kao na početku karijere, ponovno se moram dokazivati i to pred svojom publikom u Zadru, međutim, motiva mi ne manjka, željan sam vratiti onaj stari sjaj svojoj karijeri. I sebi i Zadru zajedno sa suigračima donijeti puno lijepih trenutaka.
Vidite li povratak u Zadar kao novi početak, kao priliku da svoju karijeru vratite u uspješnije nogometne vode.
– Svjestan sam da je to život. Moja karijera je mogla poći u jednom smjeru, ali nije, dogodilo se što se dogodilo. U ovome trenutku imam jak motiv, možda i jači nego na početku karijere. Vratio sam se praktički na početak i sada u svom gradu i svom klubu mogu dati nešto velika. Prilika je tu, sada je moram iskoristiti. Kažu da je to najljepše napraviti u svom gradu, ali i najteže. Spreman sam zajedno sa suigračima napraviti velike stvari u Zadru.