Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

I muškarci su počeli komplicirati s frizurama

Autor: Suzana Bandić

29.06.2013. 22:00
I muškarci su počeli komplicirati s frizurama

Foto: Vedran SITNICA



Da zaista ima istine u onoj staroj “kad ništa u životu ne možeš promijeniti, ideš kod frizera” potvrdila nam je Ana Grginović, frizerka iz salona “San” u Ulici bana Josipa Jelačića, koja sljedeći tjedan svečano preuzima diplomu majstorice zanata.
– Istina je to. Većinom žene dođu i traže drastičnu promjenu, a onda kroz priču se pokaže da je u pozadini takve odluke ljubav. Najčešće su prekidi i rastave u pitanju, kad na neki način žene okreću jednu novu stranicu života pa onda mijenjaju i frizuru da to bude baš uočljivo i bitno drugačije nego su nosile do tada – priča Ana koja se u svega četiri godine rada naslušala životnih priča za napisati nekoliko romana. Ali, njoj to, kaže, ne pada teško jer svoj posao jako voli. Ćakulica u kojoj je ona, ne samo osoba od povjerenja kojoj se klijenti prepuste u ruke u raznim životnim prilikama, već i neka vrsta prijatelja, psihologa i savjetnika.
– Ako nekome treba pet minuta za jednu pletenicu, onda je njoj dosta minuta – kaže Anina kolegica Martina, a zadovoljna klijentica, novinarka jednog zadarskog portala koja se često nađe u ulozi voditeljice ili moderatorice na raznim događanjima, potvrđuje to klimajući glavom te dodaje kako joj Ana svaki put drugačije splete kosu i kako ima bezbroj ideja.
No, Ana prati i trendove pa se tako verzirala i za ombre pramenove koji su pravi hit ovog proljeća, a bit će po svemu sudeći i ljetna frizura broj jedan.
– Ombre pramenove traže ženske osobe, one mlađe ili one koje prate trendove, ali svejedno, uvijek ima onih klasičnih frizura. To nikada ne izlazi iz mode. Također, tu su i muške frizure. Ma radimo mi sve podjednako, tko što želi. Zato smo tu – kaže Ana smiješeći se veselo i ostavljajući dojam da joj baš ništa ne može pokvariti raspoloženje i da joj ništa nije teško. Zato smo ju upitali tko su joj najzahtjevniji klijenti. Nakon malo promišljanja, a sve kako se netko ne bi uvrijedio, odgovara da su to mlađe ženske osobe i muškarci.
– Muškarci su počeli dosta komplicirati i tražiti neke detaljčiće i slično. Čak nam dolaze s fotografijama, a nekako najviše viđam onu Brada Pitta.