Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Andrija Marcelić novi ravnatelj biogradske bolnice

29.06.2016. 22:00
Andrija Marcelić novi ravnatelj biogradske  bolnice


Pročelnik za zdravstvo Zadarske županije, Andrija Marcelić, novi je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Na ovu ga je dužnost kao najboljeg kandidata izabralo Upravno vijeće Bolnice na sjednici održanoj ove srijede.
Dosadašnji ravnatelj, Branko Uhoda, ostaje raditi u Bolnici kao jedan od vrsnih specijalista ortopedije. Marcelić jedno kratko vrijeme ostaje u Županiji, a o tome zašto se prihvatio ove zahtjevne dužnosti, s mnogo mirnijeg položaja županijskog pročelnika, te je li mu župan Zrilić dao “blagoslov” za odlazak, Marcelić kaže: 
– Kako u Županiji vodim sektor zdravstva, dobro sam upoznat sa stanjem u biogradskoj bolnici. Na pročelničkoj sam dužnosti nešto više od tri godine, pa sam imao prilike pratiti  poslovanje bolnice i kompletnu situaciju, posebno onu vezanu za financije. Što se tiče župana, podržao me je u ovoj odluci jer zna kakva je situacija u biogradskoj bolnici, tako da sam se praktički i Županiji stavio na raspolaganje kako bismo mogli napraviti sve da Bolnica ubuduće što bolje radi – kaže Marcelić.
Posao mu u početku neće biti lak s obzirom da je ova ustanova trenutno u minusu od čak osam milijuna kuna, a naslijedila je velike dubioze i iz prošle godine. Ipak, nije ga nimalo strah prihvatiti se ovog posla.
– Ovi minusi samo su mi veliki izazov, Bolnica je iz prošle godine naslijedila i minus od šest milijuna kuna, tako da će trebati jako puno posla da popravimo ovo stanje. Najprije se treba prihvatiti racionalizacije troškova, moramo osigurati dodatne prihode i zbog toga pregovarati sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. To će malo teže ići, prvenstveno zbog situacije u zdravstvu, ali učinit ću sve što je moguće da smanjim dubioze Bolnice – poručuje Marcelić.