Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čakić i Bajalica vjerni Pupovcu

29.06.2016. 22:00
Čakić i Bajalica vjerni Pupovcu


– Znam da će tražiti nezadovoljnike među članovima naše stranke, pogotovo u Zadarskoj županiji gdje nas puno ima, ali taj će im pokušaj propasti, smatra Željko Bajalica
Osnivanje Demokratskog saveza Srba pažljivo osluškuju stranke koje su dosad bile u koaliciji s, do sad jedinom srpskom strankom – SDSS-om Milorada Pupovca. U Zadarskoj županiji to su HDZ i SDP pri čemu je SDSS u Obrovcu u koaliciji s HDZ-om, dok su na zadnjim parlamentarnim izborima bili su na listi SDP-a.
Kako je riječ o 400-tinjak članova SDSS-a u našoj županiji, njihovo biračko tijelo istodobno je atraktivno strankama sasvim različitih profila.
Iako je predsjednik DSS-a Jovica Radmanović u razgovoru za naš list najavio kako očekuju podršku iz cijele Dalmacije, pa i zadarskog kraja, članovi lokalnog SDSS-a, pak, uvjeravaju kako odlazaka u novu stranku neće biti.
– Znam da će tražiti nezadovoljnike među članovima naše stranke, pogotovo u Zadarskoj županiji gdje nas puno ima, ali taj će im pokušaj propasti jer se nove stranke ne uspijevaju nametnuti među biračima. Ista će sudbina zateći i DSS. Najjača srpska stranka u Hrvatskoj je SDSS i njegovi su članovi uvjereni da će  aktualno rukovodstvo najbolje štititi njihove interese. Uvijek je dobro da se pojave novi ljudi, u tom smislu pozdravljam osnivanje DSS-a, prije svega radi demokratičnosti u srpskom korpusu. Ako postoji samo SDSS moglo bi se reći da imamo jednopartijski sustav, a to nitko ne želi – kaže Željko Bajalica, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i član SDSS-a.
Predsjednik zadarske podružnice SDSS-a, Veselko Čakić nije iznenađen osnivanjem nove stranke nakon što je SDSS uoči parlamentarnih izbora napustilo nekoliko članova nezadovoljnih pozicijama na listi, no sam će, kaže, ostati u SDSS-u.
– Nitko me u novu stranku nije ni zvao, a i da jest, bilo bi im isto – zaključuje Čakić.