Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vršanin Petar Bušljeta Dukić proslavio 100. rođendan

29.06.2016. 22:00
Vršanin Petar  Bušljeta Dukić  proslavio 100.  rođendan


– Nemam recept za dugi život. Za zdravlje je najvažniji način na koji živite. Ja sam ga provodio radeći i brinući se za svoju obitelj, prisjeća se Petar
Najstariji žitelj Vrsi Petar Bušljeta Dukić zvani Čovo proslavio  je svoj stoti rođendan. Dostići stoljeće života i pritom biti relativno  zdrav, tjelesno i umno, san je mnogih od nas, ali ta čast pripadne samo  rijetkim sretnicima.
– Imam dvije kćerke, Nediljku i Maricu, sedam unučadi i trinaest  praunučadi. Živim s kćerkom Nediljkom, unukom i snahom, ponosno  kazuje vrški slavljenik.
Petar Bušljeta Dukić je zadnji nositelj prezimena Bušljeta Dukić u Vrsima, ostali su Dukići. Cijeli život se bavi poljoprivredom i stočarstvom,  a godinama je radio u Ciglani Nin.
– U mirovinu sam otišao prije 44 godine, točnije 1972., od kada sam  se potpuno posvetio poljoprivredi i stočarstvu, govori Bušljeta Dukić.
Impresionira njegova komunikacija i vitalnost, on se ne drži kao stogodišnjak, za kojega bi se očekivalo da ne čuje, ne vidi i ne zna što ga  pitate.
– Nemam recept za dugi život. Za zdravlje je najvažniji način na koji  živite. Ja sam ga provodio radeći i brinući se za svoju obitelj, prisjeća se  slavljenik Petar.
Na proslavu je uz mnogobrojne prijatelje i obitelj pozvano i općinsko  čelništvo te don Boris Pedić, župnik Vrsi i Poljica.
– Okupili smo se kako bi zahvalili dragom Bogu za 100 godina života  slavljenika Petra, rekao je don Boris.
Na emotivnoj i nostalgičnoj proslavi nazočila je i načelnica Sandra  Vukić, zamjenik načelnice Marijo Radobuljac i predstavnici Općinskog  vijeća. Načelnica je slavljeniku uručila buket ruža te prikladne darove i  tortu.
– U ovoj gostoljubivoj kući i našoj općini zasigurno ne nedostaje razloga za radost, jer se proslavlja dida Petra plodonosan dugovječan  život, kojeg rijetki dožive, istaknula je Vukić.