Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadranin uhićen zbog nereda u Francuskoj

29.06.2016. 22:00
Zadranin uhićen zbog nereda u Francuskoj


U jednomjesečnom istražnom zatvoru u Zadru zadržan je  23-godišnji Zadranin, zbog sumnje da je sudjelovao u izazivanju nereda  na nogometnom igralištu u francuskom gradu Saint-Etienneu za vrijeme  utakmice  između Hrvatske i Češke.
 “U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru zamjenik županijskog državnog odvjetnika ispitao je 29. lipnja 2016.  uhićenog 23-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz čl. 324. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona”,  objavljeno je jučer na službenoj internetskoj stranici zadarskog ŽDO-a.
 Prema navedenom postoji osnovana sumnja da je 23-godišnji Zadranin  počinio navedeno kazneno djelo 17. lipnja 2016., a zastupnik tužiteljstva  sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložio je određivanje istražnog zatvora za mladog navijača “zbog postojanja osobitih okolnosti  koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo” što je i prihvaćeno. 
Kako neslužbeno doznajemo, policija je 23-godišnjeg M.M. otkrila  pregledavajući snimke nadzornih kamera sa francuskog stadiona. Mladić je na tim snimkama uhvaćen na djelu – sa zapaljenom bakljom u rukama koju je uspio kriomice unijeti na tribine stadiona. Je li on jedini Zadranin koji je sudjelovao u bakljadi koja je podigla do sada neviđenu medijsku pažnju i reakcije javnosti, nije poznato.