Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zamjenik načelnika policije kandidirao se za ravnatelja Doma na Sfingi

29.06.2016. 22:00
Zamjenik  načelnika policije  kandidirao se za  ravnatelja Doma na Sfingi


Otvaranje molbi za direktora Doma za starije i nemoćne Zadar koje su pristigle poštom dovelo je do obrata u broju kanadidata.  Zadnjeg dana natječaja Upravno vijeće Doma zaprimilo je tri prijave, a  poštom su sredinom tjedna dobili još dvije.
 Imena dvojice kandidata već su poznata iz prošlogodišnjih kandidatura, a riječ je o Dariju Vučenoviću, ravnatelju podružnice Obiteljskog centra u Zadru, te Željku Mariću, bivšem pročelniku Zavoda za zapošljavanje, danas njihovu djelatniku. Posebnu pažnju izaziva jedan od trojice  novih kandidata, Marko Buljat, zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske koji očito želi otići u neke mirnije vode. Buljat, inače diplomirani  inženjer, dugo je godina u PU vodio Odjel upravnih, inspekcijskih i poslova zaštite i spašavanja, a 2012. godine bio je i jedan od kandidata za  načelnika zadarske policije.
Iz policije želi otići i djelatnica PU zadarske Sofija Torbarina Ruljančić.  Po struci je diplomirana socijalna radnica, čime ispunjava jedan od uvjeta natječaja. Treća kandidatkinja dolazi iz zadarske podružnice Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje, riječ je o Divni Peraić, voditeljici Odsjeka za pravne i  opće poslove. Zadarskoj je javnosti poznata kao kandidatkinja za načelnicu Polače na lokalnim izborima 2009. godine kad se kao nezavisna  kandidatkinja suprotstavila HDZ-ovcu Viktoru Prtenjači i izgubila. Među  ljubiteljima eko proizvoda poznatija je kao upraviteljica Poljoprivredne  zadruge “Maslina i Vino” iz Polače koju je osnovao njezin suprug, bivši  načelnik Financijske policije u Zadru, Radoslav Bobanović.
Uskoro se sastaje Upravno vijeće Doma koje će morati odrediti tko je  najbolji kandidat. Prošle je godine ovaj natječaj izazvao niz kontroverzi  jer članovi Vijeća na čelu s Marijanom Vrkićem među prijavljenima niti  jednog kandidata nisu smatrali dovoljno dobrim, pa je aktualnom ravnatelju Grgi Šoši mandat produljen u v.d. statusu. 
Sam Šoša kako je nedavno i izjavio za naš list nije se ovog puta kandidirao za čelno mjesto Doma.