Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pozivam na koncert sve Zadrane, posebno Zadranke

29.07.2010. 22:00
Pozivam na koncert sve Zadrane, posebno Zadranke


Na četvrtom po redu Millennium jumpu uz mnoštvo Zadrana i njihovih gostiju skakat će i mladi riječki pjevač, Marko Tolja. On će u subotu popodne s bine na zadarskoj rivi skakačima podariti i nekoliko izvedbi svojih pjesama, a pozivu za skok u more odazvao se istog trena:
– To je genijalno, jedva čekam. I inače se volim kupati, prokomentirao je Tolja.
Iako do sada nije imao prilike boraviti u Zadru više od jednog dana, to će se promijeniti počevši od ovog vikenda. Naime, uz nastup na Millennium jumpu u subotu, Tolju će Zadrani imati prilike poslušati i u petak u Arsenalu:
– Zadrani od mene mogu očekivati puno dobre glazbe i nadam se, dobru atmosferu, skroman je Riječanin. Dodao je i to kako će se na repertoaru naći pjesme s njegova dva albuma, ali i neki evergreenovi koje on i njegova publika preferiraju.
Također, pjevač otkriva kako bi ga se tijekom noći moglo vidjeti i po zadarskim klubovima:
– Do sada sam u Zadru bio na nekoliko manifestacija, no ovo je moj prvi samostalni koncert, ali i prvi put da ću ovdje prespavati. Poznavajući sebe i svoju ekipu, izlaska će sigurno biti!
Kada su u pitanju susreti sa Zadrankama, diplomatski odgovara:
– Zadranke su vjerojatno kao sve Dalmatinke, najzgodnije od svih Hrvatica. Ali neću ništa nagađati. Čekam petak navečer, pa nek se dokažu (smijeh).
Nakon odrađenog vikenda u Zadru pjevač ipak ne nastavlja punim radnim tempom već odlazi u Rijeku gdje se ukrcava na jedrilicu i započinje 10-dnevno putovanje po jadranskoj obali:
– Idem gdje me nitko neće naći. Svake godine plovim s ekipom i nastojim naći slobodnih barem sedam do deset dana. I ove godine ćemo isploviti, i to po jadranskoj obali pa do kud stignemo – stignemo, nema žurbe.
I osmi mjesec će, kaže, biti u polu-radnoj atmosferi, nakon čega se okreće radu na svom novom albumu. Ipak, tempo će biti polagan, a na trećem albumu naći će se najvjerojatnije i neki vlastiti njegovi radovi:
– Kako nisam mogao naći autore koji mi odgovaraju, počeo sam, evo, sam nešto brljati doma za klavirom, pa ćemo vidjeti što će od tog nastati, pojašnjava. Album bi mogao izaći kroz godinu dana, a do tada publika će se morati zadovoljiti s njegovim već izdanim radovima.