Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sutra Millennium Jump – ne bude li nevremena

29.07.2010. 22:00
Sutra Millennium Jump – ne bude li nevremena


Sutra s početkom u 14.30 sati, kada bi se trebala otvoriti vrata rive svim sudionicima, trebao bi započeti četvrti po redu Millennium jump. Naime, kako je posljednjih dana kiša mnogima poremetila planove, tako su i u ovom slučaju organizatori morali stvoriti rezervni plan. Dakle, ukoliko ujutro bude nevrijeme, cijeli događaj se prebacuje za nedjelju. Ukoliko zasija sunce, svi skakači nek se upute prema rivi, poruka je jednog od organizatora, Nevena Stojakovića:
– Teško je unaprijed predviđati kako će se odvijati sve, pa smo tako odluku oko prebacivanja ostavili za subotu. Ukoliko je loše vrijeme, neće biti problem prebaciti datum za dan poslije, ipak nastojati ćemo da se sve dogodi u subotu, budući da u slučaju prebacivanja gubimo neke stvari koje su već dogovorene. Ipak, prema prognozama bi vrijeme trebalo biti OK, pa molimo Boga i da ono bude takvo.
Prijave inače teku izvrsno, kaže Stojaković. Do petka je otišlo već preko 900 akreditacija. U četvrtak ih je, doduše, omela kiša, zbog čega su dan kasnije morali raditi duže, a postoji mogućnost da rade i na sam dan održavanja Millennium jumpa. Da bi se zadovoljila kvota, potrebno je doseći brojku od 1500 sudionika, koliko ih stane duže cijele rive.
Osim Marka Tolje koji je sam najavio kako će, uz pjevački nastup, sudjelovati i skokom na ovogodišnjem Millennium jumpu, Stojaković ipak nije htio izlaziti s drugim imenima:
– Postoje još dva vrlo zvučna imena i nadamo se da će sve biti u redu te da će doći. No, uvijek je teško po tom pitanju, jer dolasci su uglavnom nesigurni da zadnjeg trena zbog čega su bilo kakve najave poprilično nezahvalne, pojašnjava.
Ovogodišnji Millennium jump sastojat će se od pet skokova, na noge, bombu, ‘žicu-gu’, glavu, te dominom na glavu. Program započinje u 14.30 sati kada sudionici ulaze na rivu i preuzimaju svoje poklone. S prvim skokom kreće se u 15.40, a između četvrtog i petog skoka kupači u moru će formirati veliki ‘smile’ što će biti popraćeno i snimanjem iz helikoptera. Nakon posljednjeg petog skoka, na mulu rive napraviti će se grupna ‘disco’ fotografija nakon čega slijedi zajedničko skakanje u more.
Također, organizatori su se pobrinuli i za popratne sadržaje: cjelodnevni plesni party na mulu za koji je zadužen DJ Bego, igranje vaterpola, šator s rashlađenom prirodnom izvorskom vodom Santa, te Jump bar za žedne i gladne. Također, bit će omogućeno i razgledavanje podmorja žutom podmornicom. Razgledavanje neće biti besplatno, no cijena će biti pristupačnija nego inače, kazuje Stojaković.