Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bivšem ljubavnom paru sveukupno devet godina zatvora zbog dilanja!

Autor: Minja Gugić

29.07.2012. 22:00
Bivšem ljubavnom paru sveukupno devet godina zatvora zbog dilanja!


Na zadarskom sudu, prije dvije godine, predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman proglasio ih je krivima zbog dilanja 19,41 grama heroina kojeg su sakrili pokraj lončića s cvijećem ispred obiteljske kuće u Vrsima u kojoj su u to vrijeme zajedno živjeli


Nakon što mu 18. prosinca prije dvije godine na zadarskom Županijskom sudu izrečena nepravomoćna presuda od pet godina zatvora zbog droge, tu je presudu sada potvrdio i Vrhovni sud RH pa će Damir Perkov morati odrobijati dosuđenu mu kaznu, kao i njegova bivša djevojka Ana Vidolin, kojoj je potvrđena presuda i zatvorska kazna duga četiri godine.
Podsjećamo, na zadarskom sudu oni su bili proglašeni krivima zbog dilanja 19,41 grama heroina kojeg su sakrili pokraj lončića s cvijećem ispred obiteljske kuće u Vrsima u kojoj su u to vrijeme zajedno živjeli. Na njihovu kućnu adresu policajci su sredinom srpnja prije dvije godine, “upali” s nalogom za premetačinu kojeg je potpisao tada dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru. Taj se nalog temeljio upravo na sumnji kako se par bavi dilanjem.
Na jednoj od posljednjih rasprava u ovom kaznenom postupku, svjedočila su i trojica policajaca koji su ih pratili, potom pretresli kuću te ih naposljetku i uhitili, a sva trojica policajaca su tada na sudu izjavila kako su imali saznanja da se Perkov bavi preprodajom droge.
Za Anu Vidolin su policajci tijekom svojih svjedočenja potvrdili kako nisu imali nikakvih informacija i saznanja da se i ona bavi dilanjem, no nedvojbeno je utvrđeno kako je upravo ona bila ta koja je tijekom pretresa kuće heroin iznijela vani i sakrila. U svojoj obrani ona je pokušala krivnju svaliti na Damirovu majku, tvrdeći kako joj je upravo ona dala heroin i rekla joj da ga sakrije, a na sličan način svoju obranu iznosio je i Perkov pokušavajući svu krivnju prebaciti na nju.
No, Sudsko vijeće kojim je u ovom slučaju predsjedavao sudac Boris Radman, optuženicima nije povjerovalo te ih je proglasilo krivima argumentirajući to svjedočkim iskazima policajaca, provedenim dokazima te činjenicom da je heroin bio raspoređen u devet paketića, što nedvojbeno potvrđuje da je bio namijenjen dilanju.
– Smatramo kako je dokazano da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji s ciljem zarade znatnih novčanih sredstava za svakodnevne životne potrebe – zaključio je tada sudac Boris Radman pojašnjavajući još kako je pri izricanju zatvorskih kazni Sudsko vijeće kao otegotnu okolnost uzelo u obzir njihovu dosadašnju višestruku osuđivanost zbog sličnih ili istovjetnih kaznenih djela i činjenicu da su specijalni recidivisti.
U vrijeme trajanja suđenja Damir Perkov bio je iza rešetaka zadarskog Istražnog centra gdje je i dočekao pravomoćnost ove presude, dok je Vidolin nakon izricanja presude zadarskog Županijskog suda bila puštena na slobodu. No, sada će i ona morati na odsluženje zatvorske kazne u jednu od hrvatskih kaznionica.