Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Deset KUD-ova na zemuničkoj fešti folklora

Autor: Velimir Brkić

29.07.2012. 22:00
Deset KUD-ova na zemuničkoj fešti folklora

Foto: Velimir BRKIĆ



“Dođi diko u Kotare ravne” naziv je tradicionalne “večeri pisme, folklora i starih običaja” koja je ove subote održana u Zemuniku Donjem. Manifestaciju je organizirao KUD Sv. Kata pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Zadarske županije i Općine Zemunik Donji.
Uz domaćina KUD “Sveta Kata” na zemuničkoj fešti folklora još je nastupilo devet KUD-ova iz cijele Hrvatske: “Lika” iz Ličkog Osika u Ličko-senjskoj županiji, “Donji Vidovec” iz Donjeg Vidovca u Međimurskoj županiji, “Dalmacija” iz Dugog Rata, “Sv. Ilija” iz Kljaca, i “Glavice” iz Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, “Seljačka sloga” iz Zadubravlja u Brodsko-posavskoj županiji, “Sv. Nikola Tavelić” iz Lišana Ostrovičkih, “Sv. Lovre” iz Vrsi i županijska izvorna pjevačka skupina “Sokolovi”.
Program su vodile Ana Kasap i Edita Dragaš, dok su manifestaciju svojom nazočnošću uveličali zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, živuća legenda hrvatskog koreografiranog folklora Splićanin Branko Šegović, voditeljica Etnološkog odjela u zadarskom Narodnom muzeju Jasminka Lulić Štorić i drugi uvaženi gosti.