Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Oldtajmer turizam u Zadru, Pakoštanima i Biogradu

Autor: Marija Knežević

29.07.2012. 22:00
Oldtajmer turizam u Zadru, Pakoštanima i Biogradu

Foto: Zvonko KUCELIN



– Mi smo tu rutu prije nekoliko godina nazvali “Put Ante Gotovine”, kaže predsjednik Kluba sv. Krševan Neven Krpina


Automobili i motocikli koji su toliko davno napravljeni da ih zovu oldtajmeri zauzeli su u subotu ujutro parkiralište s donje strane mosta uz Nova vrata.
Bio je to 13. međunarodni susret oldtajmera koji organizira zadarski Oldtimer klub sv. Krševan.
Tradicionalno okupljanje zaljubljenika u “antikne” ljubimce na kotačima i ovaj put održalo se posljednje subote u srpnju. Došlo je pedeset automobila i više od dvadeset motocikla.
Stranci koji su došli na susret većinom su iz susjednih zemalja, no došao je i jedan Amerikanac koji na susret dolazi svake godine. To velikom većinom nisu ljudi koji su u zadarskom kraju već na ljetovanju, pa su “skoknuli” do Zadra na susret, već je upravo susret taj koji ih dovodi u Hrvatsku. Možemo tako reći da se ovdje radi o “oldtajmer turizmu”.
Stalna ruta na ovom okupljanju je put od Zadra do Pakoštana, tako je bilo i ovaj put. Nakon Zadra vozači su krenuli na jug, a poslije Pakoštana otišli su u Biograd na ručak. Gdje god dođu, pogotovo u ovako atraktivnoj skupini, privlače pažnju svih generacija.
– Mi smo tu rutu prije nekoliko godina nazvali “Put Ante Gotovine”, kaže predsjednik Kluba sv. Krševan Neven Krpina.
U Biogradu je svaki sudionik susreta dobio zahvalnicu i pehar, a iz kluba su posebno nagradili najstarije i najbolje automobile i motocikle.