Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadovaljan sam bodom, ne i realizacijom

Autor: Drago Bajković

29.07.2012. 22:00
Zadovaljan sam bodom, ne i realizacijom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uspjeli smo osvojiti bod na Kantridi protiv snažne Rijeke koja je bila bodrena s preko 5.000 navijača. To je svakako uspjeh – kazao je Zebić


Zadar se iz Rijeke uspio vratiti neporažen što možemo smatrati uspjehom. Momčad Dalibora Zebića odigrala je na Kantridi 0:0 i utišala pune tribine riječkih navijača koji su očekivali da će njihova momčad do prve pobjede u novoj sezoni. Međutim, momčad sa Stanova znala je obraniti svoj gol, a da je bilo malo više sreće i prisebnosti mogli su se Zadrani iz Rijeke vratiti i s punim plijenom. Bez obzira na to prostora za nezadovoljstvo nema. Dvije stvari nakon ova dva kola strše iznad ostalih. Zadar u 180 minuta nije primio zgoditak, ali nije ga ni zabio.
– Jesam, zadovoljan sam. Uspjeli smo osvojiti bod na Kantridi protiv snažne Rijeke koja je bila bodrena s preko 5.000 navijača. To je svakako uspjeh – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić.
– Istina, postoji i određena žal jer smo imali možda i zrelije šanse od domaćina. Međutim, s druge strane Riječani su imali stalni pritisak, pregršt udaraca i kornera pa na kraju nemam pravo tražiti dlaku u jajetu.
Zebić je ipak još jednom proanalizirao šanse svoje momčadi na Kantridi.
– Realizacija nam je za sada rak rana. Čurjurić je imao nekoliko odličnih prilika, pogodio je i vratnicu. U 43. minuti je mogao birati gdje će pucati nakon asistencije Begonje, međutim za 15-ak centimetara je promašio gol. I Ivančić je bio u jednoj odličnoj prigodi, riječka obrana ga je pustila da se okrene i opali po golu, a on je olako propustio tu priliku. Neće biti dobro ako se nastzavi s tim promašajima, treba nam zgoditak da bi se pobjeđivalo. Ne možemo remijima osigurati prvoligaški ostanak.
S druge strane Zadrov strateg nije imao prigovora na defanzivni posao koji je njegova momčad odradila bez pogreške.
– Što se tiče obrambenog dijela tu nemam prigovora. Unatoč stalnim napadima Riječana znali smo se postaviti i domaćin nije stvorio previše izglednih prilika za postizanje gola. Bili smo čvrsti u startovima, također i u skoku pa smo ta nabacivanja s lakoćom rješavali. Koncentracija je bila na zavidnoj razini bez crnih rupa i po tom pitanju sam zadovoljan.
Sada se treba okrenuti Hajduku koji u nedjelju stiže na Stanove.
– Odmah želim naglasiti, protiv Hajduka se nećemo braniti. Trebaju nam tri boda iz te utakmice i napast ćemo “bile”. Igramo na svom travnjaku pred svojim navijačima i želimo pobijediti. Hajduk će doći umoran i ispražnjen od utakmice s Interom i mi to moramo znati iskoristiti. Svaka čast Hajduku, ali mislim da nisu ništa bolji od nas. Bit će to ravnopravna utakmica u kojoj će obje momčadi ići na trobod, pa neka bolji pobijedi. Ako se u takvoj borbi dogodi da osvojimo bod neću biti nezadovoljan, ali, ponavljam, želimo pobijediti Hajduk. Naravno za to će biti potrebno zabiti pokoji gol, što nam do sada nije pošlo za nogom. Nadam se da će biti treća sreća – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Zebić.


Gluić ozlijedio butni mišić




Na poluvremenu riječke utakmice Tomo Gluić, vratar Zadra ostao je u svlačionici zbog ozljede, a na vrata je stao Antonijo Ježina. I dobro obavio posao do kraja utakmice.
– Gluić je u prvom poluvremenu u jednoj situaciji udario butnim mišićem u vratnicu. Nekako je uspio izdržati do poluvremena, ali kada se to malo ohladio u stanci nije mogao nastaviti utakmicu. Tomo je dobro branio u prvom poluvremenu, a Ježina je njegovim stopama nastavio braniti u nastavku. Mogu reći da sam zadovoljan učinkom oba vratara – kazao je Zebić.