Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Djela Dimitrija Popovića za pomoć oboljelom branitelju Miroslavu Aliću

Autor: Irena Jurjević

29.07.2013. 22:00
Djela Dimitrija Popovića za pomoć oboljelom branitelju Miroslavu Aliću

Foto: Vedran SITNICA



Do sada u prikupljanju sredstava pomogle su braniteljske udruge, Grad Zadar, Opća bolnica Zadar, a s novčanim prihodima pomogle su i općine Poličnik i Preko


Branitelju Miroslavu Aliću koji boluje od melanoma potrebna je hitna pomoć – poruka je konferencije za medije u ninskoj Baroknoj kući u povodu nadolazeće prodajne izložbe renomiranog slikara, grafičara i likovnog kritičara Dimitrija Popovića, a prihod će biti usmjeren za pomoć teško oboljelom branitelju Miroslavu Aliću.
Otvorenje izložbe zakazano je za četvrtak u 21 sati u galeriji Višeslav, a na njemu će prisustvovati i župan Stipe Zrilić, najavila je Marijana Ramov, savjetnica za kulturu Grada Nina, dodavši kako će djela ovoga vrsnog umjetnika biti ponuđena po znatno nižim cijenama, a izložba će biti otvorena tijekom cijelog kolovoza.
– Grad Nin u sklopu Ninskog kulturnog ljeta svoje izložbe u galeriji Višeslav obilježio je i jednom humanom notom. Izložba grafika Dimitrija Popovića prodajnog je karaktera i dio prihoda početno je planiran za Ligu borbe protiv raka. No onda je došlo do inicijative da se izložbom pomogne branitelju Miroslavu Aliću, pojasnila je Ramov.
Branitelj Miroslav Popović do sada je primio tri doze lijeka u vrijednosti od 180 tisuća kuna i za sada jako dobro reagira na njih. Potrebne su mu još tri za što je potrebno skupiti istu količinu novca, a ukoliko se u tome uspije, svi se nadaju izliječenju.
Izložba obuhvaća 30 djela iz svih Popovićevih faza, počevši od sakralnih djela pa do manifestacija ljepote i vrijedna je za vidjeti.