Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Norvežanin pao s bedema i teško se ozlijedio

Autor: Suzana Bandić

29.07.2013. 22:00
Norvežanin  pao s bedema i teško se ozlijedio

Foto: PIXSELL



Norveški turist, 24-godišnji mladić, pao je jučer rano ujutro sa zadarskih bedema i teško se ozlijedio. Kolima Hitne medicinske pomoći oko četiri sata prevezen je u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena pomoć. Zbog teškog i za život opasnog stanja hospitaliziran je na JIL-u gdje se liječnici još uvijek bore za njegov život.
Okolnosti ovog nemilog događaja još uvijek nisu poznate jer je mladić na asfaltu uz bedeme nasuprot zgrade stare tehničke škole pronađen u besvijesnom stanju, a očevidaca nije bilo.
Peugeot ublažio pad
Policijski očevid pokazao je kako je mladićev pad s visine od 13,5 metara ublažio parkirani peugeot zadarskih registracija u Ulici Krešimira Ćosića.
 – Po dokumentima koji su pronađeni kod njega radi se o 24-godišnjem državljaninu Norveške koji je prije dolaska u Zadar boravio na splitskom području. Okolnosti događaja još se utvrđuju, a njegov nestanak još nitko nije prijavio – kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske zbog čega se pretpostavlja da je mladi Norvežanin u naš grad doputovao sam.
Neslužbeno doznajemo kako je odsjeo u hostelu na području Arbanasa. Pretpostavlja se kako se kobne noći zabavljao u klubu na Perivoju kraljice Jelene, a o tome svjedoče i promili koji su mu izmjereni nakon vađenja krvi u zadarskoj bolnici. Naime, neslužbeno doznajemo kako mu je izmjereno više od 2,5 promila alkohola u krvi što je zasigurno kumovalo tragičnom događaju.
I prije se padalo s bedema
Jučer na zadarskom JIL-u nismo mogli dobiti podrobniju informaciju o stanju ovog mladića, a neslužbeno doznajemo kako mu je stanje stabilizirano.
Ovakve nesreće na žalost nisu nepoznanica, a posebno tijekom ljetnih mjeseci. Tako je prošle godine s bedema pala 25-godišnja Britanka, a nakon nje 16-godišnji Zadranin. U veljači ove godine s bedema na predio Foše pala je zadarska studentica koja je pri padu ozlijedila kralježnicu. No na nesreću, Zadrani pamte i pad djevojke s bedema uz Fošu od prije 10-ak godina koji je završio tragično – smrću.