Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Oazica slobodnog parkiranja na Poluotoku preko noći postala “privatni parking”

Autor: Siniša Klarica

29.07.2013. 22:00
Oazica slobodnog parkiranja na Poluotoku preko noći postala “privatni parking”

Foto: Zvonko KUCELIN



Pokušaj uzurpacije malog platoa u ulici Grgura Mrganića, u neposrednoj blizini samostana Sv. Frane, nije uspio. Komunalni redari, poručuju iz Grada Zadra, još su prije više od mjesec dana izdali rješenje o uklanjanju bespravno postavljenih željeznih stupića čime su neki od okolnih stanara prisvojili javnu površinu za parkiranje isključivo svojih automobila.
Spomenuta poljana godinama se koristi kao oaza slobodnog parkiranja na Poluotoku. Do sad je gradska vlast tolerirala parkiranje jer je znala da slične platoe koriste i stanari i zaposlenici u poslovnim prostorima u okolnim zgradama.
No, dio stanara je zaključio da samo njima pripada ekskluzivno pravo na svoj komad parkirnog mjesta pa su samoinicijativno postavili metalne stupiće koji se zaključavaju lokotima. Ubrzo je na lice mjesta izašlo komunalno redarstvo i nakon provjere vlasničkih odnosa u tom djelu Poluotoka, izdalo rješenje o uklanjanju stupića. No uzurpatori ne samo da nisu poslušali odluku komunalnog redarstva, nego su dodatno postavili i betonske blokove jer su se zbog „nestručno” postavljenih metalnih prepreka, pojavljivali slobodni prostori za prakiranje. Budući da građani nisu sami uklonili bespravno postavljene stupiće, Grad će za tu svrhu angažirati ugovornu tvrtku.