Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Život u eteru Radio Zadra

Autor: Siniša Klarica

29.07.2013. 22:00
Život u eteru Radio Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



Zlatan Miodrag, čulo se na komemoraciji održanoj u Kneževoj palači, bio je zlatan i mio čovjek, samozatajan, ali uvijek u prvim redovima kad je trebalo pomoći drugima
odbina, prijatelji i kolege novinari, oprostili su se jučer od dugogodišnjeg novinara i urednika Radio Zadra Zlatana Miodraga. Nakon duge i teške bolesti, Zlatan Miodrag preminuo je potkraj tjedna. Biranim riječima na njegov život podsjetio je glavni urednik HRT Radio Zadra Toni Pajkin. Pajkin je podsjetio kako je Miodrag svoj život živio preko etera, koristeći svoj gromki glas.
– Prvi put sam ga upoznao kao desetogodišnjak, u redu Kino Zadra za karte. Tada su šverceri karata priječili djeci kupovinu karata za crtić, a kad je svojim gromkim glasom Miodrag zavikao na švercere, ovi su odmah nestali, rekao je Pajkin.
Pajkin je tom prilikom pročitao i nedavno objavljeni nekrolog Drage Marića u Zadarskom listu u kojem je doajen sportskog novinarstva podsjetio da malo kome tako dobro stoji ime i prezime. Zlatan Miodrag, pročitao je Pajkin, bio je zlatan i mio čovjek, samozatajan, ali uvijek u prvim redovima kad je trebalo pomoći drugima. Toni Pajkin podsjetio je i na jednu tužnu činjenicu koja puno govori o novinarskom kruhu. Naime, nedavno je kao i Zlatan, u mirovinu otišlo desetak zadarskih novinara ili čitava jedan generacija. Nažalost, njih sedmoro već je preminulo što samo o sebi govori kakav su život živjeli Miodrag i njegovi kolege.