Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kalmeta uzvratio Milanoviću

29.07.2016. 22:00
Kalmeta uzvratio Milanoviću


Sa sjednice Glavnog odbora SDP-a u četvrtak navečer predsjednik Zoran Milanović poručio je da je njegova stranka sve one protiv kojih je pokrenuta predistraga isključio iz svojih redova, te da isto očekuje od HDZ-a.
– Bio sam u Zadru, koji i dalje vodi čovjek optužen od strane DORH-a za pljačku 40 milijuna kuna i to je na Vrhovnom sudu. Taj čovjek je i član stranke, to je krunski dragulj HDZ-a. Pozivam one koji imaju savjete za druge, ja sam se spreman pogledati u špigl, da prvo očiste pred svojim vratima, rekao je Milanović, misleći naravno na Božidara Kalmetu.
Naglasio je kako SDP ljude protiv kojih je pokrenuta predistraga isključuje iz svojih redova, podsjetivši na slučaj bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, protiv koje još nije podignuta optužnica.
– Mi ljude u predistražnim radnjama isključujemo iz stranke, ne stavljamo ih na liste, rekao je Milanović.
Odgovarajući na izjavu Milanovića, Božidar Kalmeta je na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika, postavio pitanje ima li uopće smisla komunicirati s čovjekom koji politiku doživljava kao mržnju.
– Ja poltiku doživljavam kao suparništvo, ne neprijateljstvo. Očekivao sam da će to reći kada je ovaj tjedan bio u Zadru, ali sada kada je otišao šalje poruke koje nisu vjerodostojne. Na njihovim listama su ljudi koji su pod istragama, osobe pod otpužnicama i pravomoćno osuđeni. Kada se već proziva drugu stranu, moram reći kako je razlog takvih izjava strah i panika jer je postalo očito kako će Narodna koalicija izgubiti na izborima. Iz Zadra mu poručujem kako će posebno debelo izgubiti izbore ovdje, u IX. izbornoj jedinici, uzvratio je Milanoviću Kalmeta.