Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prlja pozornicom skakutao u štiklama i baletnoj haljini

29.07.2016. 22:00
Prlja pozornicom skakutao u štiklama i baletnoj haljini


Najpristojniji koncert do sada riječka grupa Let 3 počela je hitom “Kurcem u čelo”. Koncert u čast četvrtog rođendana Boutique hostela Forum, koji se u četvrtak održao na terasi istoimenog kafića, bio je glazbeni spektakl koji je oduševio mnogobrojnu domaću i stranu publiku.
Uoči samog koncerta članovi grupe najprije su se pojavili na prozorima hostela uz ritmove pjesme “Angel”.
Publiku su razgalili kada su izašli na pozornicu, pristojni odjeveni, u svom osebujnom stilu.
Nizali su se hitovi s njihovog najnovijeg albuma “Angela Merkel sere”, a atmosferu su u ljetnu večer dodatno ugrijali svojim najpoznatijim hitovima “Profesor Jakov”, “Ekvator i paralele”, “Vjeran pas”.
Atraktivni kostim Prlja je ubrzo zamijenio nešto poznatijim outfitom, tangama i halterima, a sasvim je pristojno po pozornici skakutao u štiklama i baletnoj haljini. Naravno, popraćen gromoglasnim pljeskom publike.
Riječki rokeri “rasturali” su kako pjesmom, tako i svirkom uz neprestanu komunikaciju s publikom, koja se sjajno zabavljala.
Pjesme “Tazi, tazi” i “Sokol” pjevali su zajedno s publikom, koja je, uostalom, gotovo sve pjesme s njihovog repertoara znala napamet.
Nakon nešto više od sat vremena svirke, Let 3 otišli su s pozornice, ali se ubrzo, nakon povika publike, vratio Mrle koji je imao inspirativni samostalni trenutak. Tako je na basu odsvirao nekoliko taktova, a nakon toga je zajedno s publikom prstima pokazivao znak srca i fuksije.
Ubrzo su mu se pridružili i ostali dečki iz benda, pa su za kraj i u znak zahvale svim posjetiteljima, izveli još tri pjesme, među kojima je, kako je rekao Prlja, jedna glupa, misleći pritom na pjesmu “Droga me je zela” i jedna lagana, romantična, “Nafta”.
Dečki iz Let 3 ozbiljno su shvatili najavu koncerta kao najpristojnijeg do sada, jer je on to uistinu i bio. Najpristojniji koncert riječkih rokera na zadarskom antičkom Forumu, na kojem su plesali mladi i stari, domaći i stranci.
Ovo je drugo gostovanje riječkog rock benda u nepuna dva mjeseca u Zadru. Početkom lipnja Let 3 je odličan koncert odradio na motorijadi MK Beštija na Puntamici, ali ni posljednjom svirkom nisu ostali ništa manje dužni. Dapače, Zadrani su mogli uživati u dvosatnom glazbeno- scenskom rock spektaklu.