Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Saskia Laroo ponovno rasplesala Zadrane

29.07.2016. 22:00
Saskia Laroo ponovno rasplesala Zadrane


Poznata nizozemska jazz trubačica Saskia Laroo ispunila je još jednom svoju misiju – u sat i pol energičnog koncerta potpunosti je rasplesala publiku ispred Muzeja antičkog stakla u četvrtak navečer. Laroo je u Zadru gostovala u sklopu drugog Jazz & Blues Festivala, a tijekom zadarskog nastupa pridružili su joj se i MC Stewlocks Andy Ninvalle kao rap vokal, te Zoran Jaeger JEX. Tu su bili i sadašnji članovi njenog benda; Warren Byrd na klavijaturama, Alan Svetopetric na bas gitari te Sin Banovic na bubnjevima.
Nizozemskoj glazbenici ovo je bilo četvrto gostovanje u Zadru. U Zadru je tako gostovala i 2011. godine u sklopu Zadarskog kazališnog ljeta, manifestacije koja je bila zaslužna i za njezina prva gostovanja.
Niti ovog puta Saskia nije razočarala publiku. Prvih nekoliko pjesama pustila je Zadrane da sjede na svojim stolicama, no nakon toga više nije bilo rasprave, nastupilo je vrijeme za ples.
Laroo je glazbenica sa svjetskom karijerom i rijetki su jazz festivali na kojima ona nije nastupala.
Oduševljeni njenim nastupom američki su je jazz kritičari proglasili  Lady Miles Davis of Europe.
Glazba koju izvodi sa svojim bandom je izuzetna kombinaciju jazza, kojeg uspješno mixa s raznim glazbenim utjecajima i žanrovima poput funka, soula, reggae.