Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zakuhalo more ispred rive: tisuće skakača na Millennium jumpu (FOTOGALERIJA)

29.07.2016. 22:00
Zakuhalo more ispred rive: tisuće skakača na Millennium jumpu (FOTOGALERIJA)


Deseti po redu Millennium jump okupio je jučer oko tri tisuće skakača iz raznih dijelova Hrvatske, ali i šire, koji su se spremno dali u izvođenje raznih raznih skokova sa zadarske rive. Skakalo se na noge, dvostruki domino i s loptom, a uz poneko poznato ime, ovogodišnji jubilarni Millennium jump pohodili su i strani gosti. Jedan od njih za tu prigodu pristigao je čak iz Litve. Imants Rundants u Zadar je pristigao poslovno, no to ga nije spriječilo da se upusti u omiljenu zadarsku ljetnu zabavu.
– Ovo je fantastičan događaj i uživam u njemu. Kako u skokovima, tako i u cijelom događanju. Vašu zemlju već sam posjetio, no ovo mi je prvi put u Zadru, iskustvo je izvrsno. Ljudi u Zadru se znaju zabaviti, a i priroda vam je prekrasna, poručio je Imants.
Dražen Petanjek iz Zagreba na Millennium jump ove godine je došao jer mu je, kaže, naredila žena.
– Svake godine sam ovdje na skakanju, redovno svih deset godina. I prekrasno je. Žena mi je u DM-u 20 godina i onda moram svake godine dolaziti ovamo. Kako ona udari smjernicu, tako mora biti. I onda ja svake godine skačem, kazao je Petanjek.
Skokove sa zadarske rive nije propustio ni novi direktor Turističke zajednice grada Zadra Ante Rados.
– Mi u Turističkoj zajednici smo oduševljeni ovom manifestacijom i svime što se u sklopu nje događa. Jedva čekam skočiti u more, jer toplo je i sve je kako treba, kazao je Rados. Odmah pored njega skakao je načelnik općine Novigrad Joso Klapan.
– Ovo je prava stvar. Svi najluđi danas su ovdje i to se vidi u skokovima. Uistinu ima akrobacija! Ovako prekrasno raspoloženje se može vidjeti samo na Millennium jumpu, poručio je Klapan.
A jučer se uz skokove moglo otići i na besplatni dermatološki pregled, koji je vodio tim od osam dermatologa. Dr. Jadranka Perina iz Opće bolnice Zadar istaknula je kako je najbitnije redovito pregledavati madeže.
– Potrebno je redovito raditi samopreglede, pa onda ovisno o nalazu pregleda dermatologa, jednom do dva puta godišnje. Ukoliko se primijeti da je neki madež sumnjiv, u smislu pojačanog rasta, promjene boje, veličine, osjeta bolnosti ili bilo kakvih drugih senzacija, svakako treba otići kod dermatologa, poručila je dr. Perina, koja na Millennium jumpu vrši preglede već dugi niz godina.
– Nažalost, otkrili smo ovdje i karcinoma i melanoma. No, najvažnije je da se to otkrije na vrijeme jer je izlječenje puno bolje nego u poodmaklim stadijima, kao što je to slučaj i kod svakog malignog tumora.
Uz skokove i bogati zabavni program, plesne timove, nagradne igre ali i koncert splitske grupe TBF, ove godine moglo se fino i pojesti. Za nepce željne finih okusa pobrinula se ekipa kuhara iz konobe Dida. U velikoj ‘teći’ pomno su miješali 1.500 do 2.000 porcija rižota od morskih plodova. U rižot je išlo 130 kilograma plodova mora, 150 kilograma riže, 15 kilograma luka, 5 kilograma češnjaka, 80 litara šalše, soli i papra po potrebi, doznali smo od šefice kuhinje Snježane Habuš. Habuš je kazala i to kako se manje količine lakše spreme, ali veće su ukusnije.
– Ukusnije je jer kuha više ruku, a i na otvorenom smo, sve je odmah bolje, kazala je Habuš.
Kao i svake godine, dio prihoda od kotizacija koje su platili skakači bit će doniran Dječjem vrtiću Latica za Školu plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju, čije su osnivanje potaknuli organizatori dm Millennium jumpa. I ove godine sva tri skoka bila su posvećena Dječjem vrtiću Latica, a tisućama skakača pridružili su se i njihovi mališani, pokazavši kako su i oni uz pomoć škole plivanja postali vrsni plivači i skakači. Dodajmo i to kako je odlučeno da dio prihoda od kotizacija bude usmjeren prema Socijalnoj samoposluzi za kupnju osnovnih namirnica.
Cijelo događanje praćeno je snimanjem letjelicama iz zraka, pa je tako i ove godine odaslana poruka skakača u svijet. Glasila je: „Welcome to Zadar”.