Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ponosan sam što ću postati reprezentativac

Autor: Drago Bajković

29.08.2008. 22:00
Ponosan sam što ću postati reprezentativac


Većeg motiva za mene nema i mogu samo obećati da ću nastaviti raditi još većim intenzitetom kako bih dodatno napredovao u karijeri. Taj pretpoziv je velika obveza za mene i nadam se da neću iznevjeriti kako izbornika tako i sebe samoga, kazao je Subašić
Danijel Subašić, dojučerašnji vratar Zadra, a danas splitskog Hajduka, sredinom tjedna dobio je pretpoziv izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića što je još jedan veliki poticaj za njegovu karijeru. U četvrtak, nažalost za njega i njegove suigrače, nije bio tako dobar dan. Deportivo je ipak bio prejak u pretkolu Kupa UEFA-e i Splićani su završili i ovosezonski europski put.
– Činjenica je da je Deportivo kvalitetnija momčad i moramo im sportski čestitati na prolazu u prvo kolo. Bez obzira na to nije moralo biti tako da smo u prvom poluvremenu iskoristili svoje prigode. Tko zna kako bi se utakmica odvijala da je Kalinić bio precizan, nisam siguran da bi Deportivo bio taj koji nastavlja europski put – kazivao je jučer u telefonskom razgovoru Danijel Subašić.
Bio je nemoćan kod oba zgoditka Španjolaca, možda je tek kod prvoga mogao bolje reagirati.
– Zgoditak su zabili u najgorem mogućem trenutku na isteku prvoga poluvremena. Do tada, pa i kroz cijelu utakmicu i nisam imao previše posla. Lopta je kod tog prvog zgoditka prošla pored četiri igrača, nažalost i meni kroz noge. Bilo je preblizu pa nisam mogao reagirati. Što prije treba zaboraviti tu utakmicu i okrenuti se Prvoj HNL. Imao osam bodova zaostatka za Dinamom, a već sutra nas očekuje teško gostovanje u Osijeku.
Ljepša priča je ona o pretpozivu u reprezentaciju.
– Ponosan sam što me se izbornik Slaven Bilić sjetio i što mi je poslao pretpoziv za reprezentaciju. Pročitao sam njegovu izjavu da sam ja budućnost na vratima “kockastih” i to me čini neizrecivo sretnim. Većeg motiva za mene nema i mogu samo obećati da ću nastaviti raditi još većim intenzitetom kako bih dodatno napredovao u karijeri. Taj pretpoziv je velika obveza za mene i nadam se da neću iznevjeriti kako izbornika tako i sebe samoga – kazao je na kraju kraćeg razgovora Subašić.