Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Klagenfurt, Split pa ono pravo

Autor: Viktor Bogut

29.08.2009. 22:00
Klagenfurt, Split pa ono pravo

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadovoljan sam formom svojih igrača. U međusobnom suretu prva šestorka je rušila 3811 drva, u prosjeku oko 640, što je samo po sebi odličan rezultat. Nastup u Austriji vrlo nam je važan. Igrači će se dobiti još jedan nastup više pred početak prvenstva – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović


Kuglači Zadra polako ulaze u završnu fazu priprema za novo prvenstvo. Nakon što se cijela momčad okupila u Zadru i odigrala međusoban susret, sljedeći pripremni izazov Zadrani će imati već ovaj vikend, kada će nastupiti u austrijskom Klagenfurtu na mađunarodnom pojedinačnom turniru.
– Zadovoljan sam formom svojih igrača. U međusobnom suretu prva šestorka je rušila 3811 drva, u prosjeku oko 640, što je samo po sebi odličan rezultat. Nastup u Austriji vrlo nam je važan. Igrači će dobiti još jedan nastup više pred početak prvenstva – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović. Zadar će u Klagenfurtu nastupiti u sastavu: Mario Baljak, Luka Ukalović, Branislav Bogdanović, Primož Pintarič, Konstantin Manev, Duško Milanović, Marko Vidak i Hrvoje Marinović.
– Turnir je pojedinačan, no mi idemo u Klagenfurt kao tim. Samo natjecanje počinje u subotu u 11 sati. Naši igrači imat će prvi nastup oko 17 sati. To sve skupa traje dva dana. Nakon što svi igrači odrade posao, oni najbolji plasirat će se u finale u nedjelju.
Nastup u Austriji ipak neće biti posljednja proba Zadranima pred početak prvenstva.
– Domaće prvenstvo počinje 12. rujna. Mi igramo u prvom kolu u Zadru protiv splitskog Poštara. Baš s tom momčadi ćemo odraditi i generalnu probu, ali u Splitu vikend prije prvenstva.
Momčad Zadra u odnosu na prošlu sezonu ostala je gotovo ista. Otišao je jedino Damir Fučkar, no na njegovo mjesto stao je iskusni Manev.
– Radi se o odličnom igraču koji se vrlo brzo adaptirao. Već sada je postizao odlične rezultate na treninzima i vjerujem da će nam biti zaista pravo pojačanje – zaključuje Mijolović.