Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dominiku Petaniju zlata odnio Bruno Kristić

29.08.2010. 22:00
Dominiku Petaniju zlata odnio Bruno Kristić


Petani je u utrci za Kup i Prvenstvo Hrvatske osvojio dvije srebrne medalje


Za vikend su vozači Biciklističkog kluba Zadar imali nastup na dvije međunarodne utrke vožene u subotu u Skradinu i u nedjelju u gradskom naselju Meterize u Šibeniku. Skradinska utrka je bila posljednja bodovna za Kup Hrvatske te se na njoj odlučivalo o podjeli medalja za prva tri mjesta nakon sedam odvoženih ovosezonskih utrka. Dominik Petani je utrku završio kao drugoplasirani hrvatski vozač, iza svog glavnog konkurenta Brune Kristića iz vinkovačkog Sokol-Cestorada te na taj način i u ukupnom redoslijedu za cestovni Kup Hrvatske osvojio drugo mjesto.
Za Kup Hrvatske računalo se pet najboljih plasmana sa sedam održanih utrka. Kristić je pobjedu u Kupu ostvario sa četiri prva mjesta i jednim četvrtim, dok su Petaniju dvije pobjede i tri druga mjesta donijele srebro. Vrijedan rezultat ostvario je i Toni Celent koji je na hrvatskim Kup utrkama osvojio jedno prvo, tri treća i jedno osmo mjesto te Kup Hrvatske završio kao trećeplasirani i donio svom klubu još jednu vrijednu medalju. U prvih pet prvoplasiranih vozača za hrvatski Kup još je jedan vozač Zadra, Marin Jakovčev koji je Kup Hrvatske završio na petom mjestu, a s obzirom da ga dogodine očekuje još jedna sezona u kategoriji do 15 godina realno je očekivati da će ponoviti, a možda i poboljšati ovogodišnji kup rezultat svojih godinu dana starijih suvozača iz kluba.
Nedjelja je donijela biciklistički obračun na šibenskim Meterizama. Vozilo se 15 krugova po 2 km. Utrku je Hrvatski biciklistički savez proglasio Prvenstvom Hrvatske za kategoriju do godina, koja se trebalo održati još u lipnju. Iako umorni od subotnjeg dvoboja glavni konkurenti za naslov državnog prvaka Petani i Kristić upustili su se u dvoboj sa slovenskim i talijanskim vozačima i za ukupnu pobjedu na samoj utrci no već nakon nekoliko krugova izdvojili su se talijanski i slovenski vozači vozači na čelo, dok su hrvatski taktizirali zbog naslova državnog prvaka koji je bio u igri. S obzirom da je utrka bila kružna veliki broj vozača je bio diskvalificiran nakon što su uhvaćeni za krug. Od Zadrana su u glavnoj skupini ostali jedino Petani i Celent te u završnom sprintu pokušali doći do državnog odličja što je Dominiku Petaniju i uspjelo te je osvojio još jednu srebrnu medalju za treptaj oka izgubivši pred Vinkovčaninom Kristićem koji je nakon subotnjeg osvajanja Kupa postao i državni prvak. Toni Celent je utrku završio šesti od hrvatskih vozača.


 KUP HRVATSKE 2010.




Do 15 godina: 1. Bruno Kristić (Soko Cestorad) 220, 2. Dominik Petani (Zadar) 205, 3. Toni Celent (Zadar) 137, 4. Dominik Anđelini (Meridiana-Kamen) 131, 5. Marin Jakovčev (Zadar) 90 bodova…


 PETANIJU ODLIČJA U SVIM KATEGORIJAMA


Za Zadar je završen glavni dio uspješne biciklističke sezone 2010. u kojoj je Dominik Petani uspio osvojiti odličja u svim natjecanjima biciklističkog kalendara kategorije do 15 godina. Petanijevi rezultati, Kup: 1. mjesto (XC Kup), 2. mjesto (Cestovni Kup); PH: 1. mjesto (Brdsko PH), 2. mjesto (Cestovno PH), 3. mjesto (Ciklokos PH), 3. (WC PH).
Rezultati Tonija Celenta, Kup: 3. mjesto (Cestovni Kup); PH: 1. mjesto (Ciklokros), 3. mjesto (Brdsko PH).