Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kapović: Izmijenili smo lice otoka Vira

29.08.2011. 22:00
Kapović: Izmijenili smo lice otoka Vira


Općinski proračun za ovu godinu iznosi 41 milijun kuna, ili 14 mulijuna više nego 2010. godine što kazuje da otok Vir grabi snažnim i sigurnim koracima naprijed prema ljepšoj i bogatijoj budućnosti, rekao je načelnik Kristijan Kapović


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, kojom je sinoć u prepunoj općinskoj vijećnici predsjedavao Mate Radović, u Viru je na svečan način sinoć obilježen Dan općine Vir i zavjetni blagdan Glavosijeka Sv. Ivana Krstitelja. Sjednici su uz vijećnike i općinskog načelnika Kristijana Kapovića te njegovih suradnika kao i direktora virskih općinskih komunalnih poduzeća, u svojstvu gostiju i uzvanika nazočili dožupan zadarske županije Đani Bunja, predsjednica županijske skupštine Irena Devčić Buzov i njezin zamjenik Ivan Miličević, zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava Mirko Varat, zamjenik gradonačelnika grada Garešnice Branko Mutak, gradonačelnik mađarskog Viru prijateljskog grada Domborvara Lorand Sabo, Dražen Budiša, ravnatelj županijske uprave za ceste Mile Fabijan, ravnatelj zadarskog Arheološkog muzeja Smiljan Gluščević, načelnik PU zadarske Darko Car. Također među nazočnima su bili predstavnici susjednih općina i gradova Paga, Kolana, Povljane i mnogi drugi predstavnici javnog, političkog i kulturnog života Vira, Zadra, Zagreba i ostalih gradova i mjesta.
– U deset godina mandata naše koalicije SDP-HSS-HSKS iz temelja smo izmijenili lice otoka Vira. Za sve učinjeno prvenstveno se zahvaljujemo državnim ministarstvima, Zadarskoj županiji, Hrvatskim vodama i ostalim institucijama. Radilo se puno toga počevši od ceste Vir-Zadar u koju je uloženo oko 100 milijuna kuna i koja je za 20 minuta skratila naš put do Zadra. Samo u mjesnu kanalizaciju i vodovodnu mrežu investirali smo uz pomoć države oko 40 milijuna kuna. Od četiri faze odvodnje tri su riješene, a ako Bog da i pitka voda će na naš otok stići najdalje u siječnju 2012. godine. To će biti svojevrsna revolucija za ovaj otok koji se može pohvaliti i podatkom da smo ove godine sa 7 i 8 mjesecom zabilježili 900.000 turističkih noćenja ili 25 bposto više nego lani. Općinski proračun za ovu godinu iznosi nam 41 milijun kuna, ili 14 mulijuna više nego 2010. godine što kazuje da otok Vir grabi snažnim i sigurnim koracima naprijed prema ljepšoj i bogatijoj budućnosti, rekao je načelnik Kristijan Kapović.
Čestitke Viranima za njihov Dan općine prenio je dožupan Đani Bunja. Bunja je odao veliko priznanje sadašnjem općinskom vodstvu s načelnikom Kristijanom Kapovićem za sve što je urađeno u zadnjih nekoliko godina na kako je kazao jednom od najperspektivnijih otoka u Zadarskoj županiji. On je najavio i nadalje pomoć županije u izgradnji nekoliko kapitalnih projekata na Viru te je posebno izrazio zadovoljstvo što je otok Vir svoj PP uskladio sa županijskim PP-om tako da će se maksimalno uvažiti legalizacija bespravno sagrađenih objekata koja će uskoro uslijediti na Viru.
U nastavku obilježavanja Dana općine za sve sudionike proslave u obližnjem ugostiteljskom objektu domaćini su priredili svečani domjenak koji je popraćen impozantnim vatrometom. Virani su Dan općine na kraju ispratili zabavnim programom u kojem je na ljetnoj terasi nastupila poznata domaća estradna zvijezda Jelena Rozga.


Sabo i Bandić u Viru




U ime gradova prijatelja čestitku Viranima za njihov Dan uputili su gradonačelnici Daborvara i Zagreba,  Lorand Sabo i Milan Bandić. Sabo je uz ostalo kazao kako ga raduje skorašnji ulazak Hrvatske u europsku obitelj država te da će na tom putu Mađarska pomoći koliko bude moguće dok je Milan Bandić zadivljen svime što se učinilo u zadnjih godinu dana na Viru uz ostalo ustvrdio kako će i nadalje vrata Zagreba biti otvorena za određene razvojne i strasteške projekte otoka Vira na kojem, kako je kazao, u vrijeme ljeta boravi više Zagrepčana nego u samom Zagrebu.