Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi Talijan bori se za život u šok sobi zadarske bolnice

29.08.2011. 22:00
Mladi Talijan bori se za život  u šok sobi zadarske bolnice


Još uvijek se ne zna što je uzrok septičkog šoka, ali kako smo saznali, Stefano je stigao u zadarsku bolnicu kada je već bio u vrlo teškom stanju. Sada je “pokriven” antibioticima i ostaje nada da će se “izvući”


Stefano, 32-godišnjak iz talijanskog grada  Varesea koji je došao na ljetovanje na zadarsko područje, iznenada je pao u komu i sada se bori za život na  Odjelu intenzivnog liječenja  zadarske Opće bolnice.
Zadarski liječnici poduzimaju sve što je u njihovoj  moći kako bi spasili život  mladom Talijanu, no ni sve  moguće pretrage koje su do  sada obavili, nisu dale rezultata.
Naime, još uvijek se ne zna  što je uzrok njegovog stanja  sepse, odnosno septičkog  šoka, ali kako smo saznali,  stigao je u zadarsku bolnicu  kada je već bio u vrlo teškom  stanju. Sada je “pokriven”  antibioticima i ostaje nada  da će se “izvući”.
– Mi ne možemo davati informacije o našim pacijentima, osobito ne bez dozvole  obitelji. Slučaj o kojem govorite ne izdvaja se ni po  čemu sa sličnim slučajevima  s kojima se mi u našem radu,  nažalost, povremeno susrećemo. Ovaj slučaj, prema  mom mišljenju nije vrijedan  medijske pozornosti. To su  teške i bolne situacije osobito kada je u pitanju mlad  čovjek – rekao nam je jučer u  telefonskom razgovoru ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Dario Nakić.
Prijatelj mladog Talijana je  na Facebooku napisao nekoliko dirljivih rečenica kako  je Stefano bio tako sretan i  uzbuđen što ide na ljetovanje  u Hrvatsku, a “sada je u Zadru, u bolnici u komi”. 
 – Sve je počelo sa želucem.  Bio je na odmoru sa svojom  djevojkom i dvojicom prijatelja. No, upravo zbog bolova  u trbuhu, otišao je potražiti  liječničku pomoć u zadarsku  bolnicu. Liječnici su predložili kontrolu ultrazvukom. U tom trenutku je Stefano bio uznemiren. Zatim je  pao u komu. To je sve što  znamo. Njegova obitelj mu  se pridružila, doputovala je  iz Varesea u Zadar, a njegova  djevojka je stalno uz njega.  Mi smo ovdje, prestrašeni –  napisao je na Facebooku Stefanov prijatelj.
Dodao je kako svi koji ga  znaju mole za njega, a protekle je nedjelje crkva u koju  odlaze bila prepuna njegovih  prijatelja.
– I cijelo susjedstvo je uz  njega i njegovu obitelj i svi  žele samo jedno – da se što  prije vrati kući. Svi se nadaju  da će uskoro opet vidjeti visokog mladića s naočalama i  “kozjom bradicom” – napisao  je Stefanov prijatelj koji se u  ovim trenucima u zadarskoj  Općoj bolnici bori za život.
Slučaj ovog talijanskog turista neodoljivo podsjeća na  slučaj pet godina mlađeg  Australca koji je krajem  prošlog mjeseca stigao na ljetovanje u Dubrovnik.
I on je 29. srpnja primljen  u dubrovačku bolnicu u vrlo  teškom općem stanju. No,  ovaj je mladi Australac,  nažalost, ubrzo umro od zatajenja srca.