Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Žrtva pokušaja ubojstva opet u jednom sukobu teško ozlijeđena

29.08.2011. 22:00
Žrtva pokušaja ubojstva opet u  jednom sukobu teško ozlijeđena


Vučkov je teško ozlijeđen u sukobu krajem srpnja u jednoj diskoteci na području Pakoštana, a riječ je o teškoj ozljedi glave zbog koje je, navodno, završio i na rehabilitaciji u toplicama


Još jedna rasprava u suđenju protiv Milana Vulina zbog pokušaja  ubojstva Joška Vučkova je  odgođena jer se Vučkov po  tko zna koji put nije pojavio  na sudu, no kako se moglo  čuti u sudnici, ovoga puta  razlog tomu leži u činjenici  da je teško ozlijeđen.
Vučkov je teško ozlijeđen,  kako smo saznali, u jednom  sukobu krajem srpnja u diskoteci na području Pakoštana, a riječ je o teškoj ozljedi  glave zbog koje je, navodno,  završio i na rehabilitaciji u  toplicama.
S obzirom na to da i  tužitelj i obrana inzistiraju  na neposrednom saslušanju i  ispitivanju Joška Vučkova  kao žrtve pokušaja ubojstva  u ovom slučaju, predsjednik  Sudskog vijeća Ante Anić  bio je prisiljen odgoditi raspravu na neodređeno vrijeme. Naime, i na pretposljednju su raspravu zbog neodazivanja, Vučkova trebali  “dopratiti” policajci, no na  njegovoj adresi obiteljske  kuće u Pakoštanima, policajci ga tada nisu pronašli.
Riječ je o sudskom procesu koje se na traženje Vrhovnog suda RH, ponavlja.  Vulin  je, naime, optužen  zbog pokušaja ubojstva  Joška Vučkova, ali je na prvom suđenju na zadarskom  sudu bio osuđen za blaže  kazneno djelo – pokušaj nanošenja teških ozljeda te je  bio uvjetno osuđen na devet  mjeseci zatvora s rokom  kušnje od tri godine, no Vrhovni je sud zatražio ponavljanje sudskog postupka.
I ovaj put tužiteljstvo je  ostalo pri pravnoj kvalifikaciji kaznenog djela pokušaja  ubojstva.
Cijela se “priča”, podsjetimo, dogodila sredinom lipnja prije gotovo šest godina u  Pakoštanima. Vulin je nakon  svađe, škarama duljine 12  centimetara Vučkova ubo u  vrat teško ga ozlijedivši. Optuženi je još na prvoj raspravi ponovio kako se ne  smatra krivim. Na prošloj je  raspravi, svoj nalaz i  mišljenje o težini Vučkovih  ozljeda opet pojasnio vještak  medicinske struke Josip Škavić, koji je ponovio kako  ozljeda nanesena Vučkovu  nije mogla dovesti do smrtne  posljedice.