Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Marin Jakovčev i Marijan Kević srebrni

Autor: Andrija Prović

29.08.2012. 22:00
Marin Jakovčev i Marijan Kević srebrni


Već po tradiciji, posljednjeg vikenda u kolovozu u Šibeniku i Skradinu vožene su završne utrke Kupa Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Na njima su se predstavili i zadarski biciklisti, članovi Zadra i Svetog Donata, koji u posljednjim ovosezonskim pokušajima nisu uspjeli upisati značajnije plasmane te tako podebljati bodovni učinak. Ipak, zalihe iz prethodnih nastupa omogućile su Marinu Jakovčevu (Zadar) i Marijanu Keviću (Sv. Donat) da najprestižnije domaće natjecanje zaključe osvajanjem srebrnih medalja.
U kategoriji kadeta Jakovčev je u nedjelju u Skradinu pokušao iznenaditi vodećeg Bruna Krstića iz vinkovačkog Sokola, no pad ga je zadržao na drugom mjestu poretka, dok je pobjedu odnio Krstićev klupski kolega Stjepan Šimić koji se s novih 50 bodova na kraju popeo na treće mjesto u Kupu. Stazu dugu 50,8 km Donatov Roko Vukić nije uspio svladati, a isto je natjecanje s plasmanima u Zadru i Ivaniću okončao na 10. mjestu.
U Skradinu su na stazi dužine 25,6 km vozili i početnici A, B i C. Najuspješniji od Zadrana bio je U-14 vozač Sv. Donata Marijan Kević čije je vrlo dobro izdanje bilo dostatno za peto mjesto. Do cilja je stigao u vremenu pobjednika, Patricka Ioba iz U.S. Aurora PVB. U istoj kategoriji Zadrove Maja Perinović i Josipa Šintić istaknule su se osvojivši osmo i deveto mjesto u konkurenciji s dječacima, a donatovci Ivan Grgić, Roko Zorović, Antonio Katuša i Joško Bačić završili su s 14., 17., 18. i 19. vremenom. Zbog gumi defekta njihov kolega Ivan Knežević nije uspio stići do cilja.
Zbog jakog tempa nametnutog od najbrojnijih talijanskih vozača, padova i kvarova na biciklima, nitko od 10 početnika Sv. Donata i Zadra u subotu u Šibeniku nije upio završiti utrku koja je za njihov uzrast označena kao posljednja u kalendaru Kupa. No, Marijan Kević već je ranije osigurao srebrnu medalju za U-14 natjecatelje i plasman iza Viktora Potočkog iz BK Kalorija. Roko Zorović Kup je okončao na šestom mjestu, Dino Dunatov (Sv. Donat) na osmom, Maja Perinović na kraju je deveta, a u prvih 10 našao se i Antonio Katuša, još jedna Donatova uzdanica.


Kup RH – Cesta 2012.


Početnici B: 1. Viktor Potočki (Kalorija) 350, 2. Marijan Kević (Sv. Donat) 240, 3. Matija Zubatović (Ivanić) 185, 4. Sven Jakopović (Sloga) 172, 5. Arijan Cindrić (Sokol) 95, 6. Roko Zorović (Sv. Donat) 94, 7. Nikola Zubatović (Ivanić) 83, 8. Dino Dunatov (Sv. Donat) 50, 9. Maja Perinović (Zadar) 50, 10. Antonio Katuša (Sv. Donat) 24… 14. Ivan Knežević (Sv. Donat) 10 bodova.
Kadeti: 1. Bruno Krstić (Sokol) 135, 2. Marin Jakovčev (Zadar) 105… 6. Toni Celent (Zadar) 50… 10. Roko Vukić (Sv. Donat) 28… 17. Karlo Jurić (Zadar) 5 bodova.