Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Podignuta optužnica protiv Juričevića i Žuže

Autor: Minja Gugić

29.08.2012. 22:00
Podignuta optužnica protiv Juričevića i Žuže

Foto: Tomislav JERAK



Protiv Ivice Juričevića, načelnika Općine Posedarje iz redova HDZ-a i Šime  Žuže, njegovog stranačkog kolege i nekadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je sredinom ovog mjeseca podiglo optužnicu zbog  kaznenog djela – krivotvorenja službene isprave.
Oni su naime, optuženi zbog falsificiranja službenog zapisnika sa sjednice Općinskog  vijeća održane 23. prosinca prošle godine na kojoj se odlučivalo o proračunu. Kod  donošenja proračuna bila je potrebna natpolovična većina od 13 vijećnika, što znači  sedam glasova. Na toj sjednici bilo je 11 vijećnika, a u zapisniku, koji je naknadno  izmijenjen, stajalo je kako je za proračun glasovalo šest vijećnika HDZ-a, četiri  oporbena bila su protiv, a nezavisni vijećnik Rozario Smojver bio je suzdržan.
U nekoliko navrata Juričević i Žuža tvrdili su kako je Smojverov glas bio za proračun,  dok je oporba to demantirala. Vijeće je nakon toga raspušteno, održani su ponovni  izbori na kojima je pobijedio HDZ s nositeljem Nikom Zekićem.