Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pritvorena dvojica Bugara zbog niza pljački u okolici Zadra i Makarske

Autor: Minja Gugić

29.08.2012. 22:00
Pritvorena dvojica Bugara zbog niza  pljački u okolici Zadra i Makarske


Provaljivali su i krali fotoaparate, mobitele, novac…”Pali” su kod Makarske zahvaljujući suradnji zadarskih i makarskih policajaca, a potom su privedeni sucu istrage u Splitu koji ih je pritvorio
Nakon trojice Talijana koji  su zbog puštanja u optjecaj lažnih eura  na zadarskom području završili u pritvoru zadarskog Istražnog centra, iza  rešetaka splitskog zatvora preksinoć su  završila i dvojica Bugara zbog provala  i krađa.
I oni su očito imali namjeru spojiti  “ugodno s korisnim”, pa su svoje ljetovanje u Hrvatskoj najvjerojatnije  planirali financirati prodajući ukradenu robu na “crnom tržištu”. No,  njihove su namjere osujetili zajedničkim snagama zadarski i makarski  policajci. Radi se o državljaninu Bugarske u dobi od 44 godine i njegovom  tri godine starijem “kolegi” za koje su  zadarski inspektori nakon uhićenja i  okončanog kriminalističkog istraživanja utvrdili da su 24. kolovoza na Viru,  iz automobila u vlasništvu 31-godišnjeg rumunjskog turista ukrali fotoaparat, dva mobitela, GPS i novac u  vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.  Također ih se sumnjiči da su istog dana  u Ninu provalili u automobil u vlasništvu 38-godišnjaka te ukrali dva para  naočala i digitalnu kameru vrijedne  desetak tisuća kuna, kao i da su na  Viru provalili u automobil u vlasništvu  25-godišnjeg slovenskog državljanina  te mu ukrali nekoliko tisuća kuna.
Osim na zadarskom području, “operirali” su i na području Makarske.
Nakon dovršenog kriminalističkog  istraživanja privedeni su sucu istrage  Županijskog suda u Splitu, uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, a  sudac im je nakon saslušanja odredio  pritvor koji može trajati i do mjesec  dana.
– Svake sezone osim nažalost, brojnih turista koji su žrtve naših domaćih  počinitelja imamo i pojavu turista  razbojnika koji ne dolaze samo na  ljetovanje. No, tu je najvažnija suradnja i koordinacija svih tzv. morskih  policijskih uprava, koja je odlična i  koja zajedničkim snagama ovakvim  “turistima” stane na kraj – pojasnio je  jučer glasnogovornik PU zadarske Elis  Žodan.