Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Danas presuda umirovljenom policajcu zbog iznude

Autor: Suzana Bandić

29.08.2013. 22:00
Danas presuda umirovljenom policajcu zbog iznude

Foto: Petar FABIJAN



Završnim govorima tužiteljstva i obrane jučer je na Općinskom sudu u Zadru okončan postupak zbog iznude protiv 43-godišnjega umirovljenog policajca Marka Čuline Make. Sutkinja Sandra Radanović za danas je najavila presudu. Ukoliko Čulina bude oglašen krivim prijeti mu uvjetna osuda, odnosno godina dana zatvora s rokom kušnje na rok od tri godine.  
Iznoseći završne govore i tužitelj Ivica Škara, a i branitelj Čuline Tomo Papić ostali su pri prvotnim tvrdnjama iznesenim tijekom postupka – tužitelj da je nedvojbeno kako je Čulina počinio kazneno djelo iznude upravo na način kako mu se to optužnicom stavlja na teret, a Papić da je njegov klijent nedužan te da je samo naivno želio pomoći posredujući između dvije sukobljene strane. Istaknuo je, također kako to proizlazi i iz sama iskaza koji je u sudnici iznio oštećeni Mark Ćosić, ali i ostali svjedoci.
Inače, tužiteljstvo Čulini na teret stavlja da je u kolovozu 2008. godine od Marka Ćosića, konobara u jednom sukošanskom restoranu, tražio 40 tisuća kuna. Po navodima u optužnici traženi iznos trebao je biti naknada za ozljede koje je Ćosić u tučnjavi nekoliko dana ranije nanio zaštitaru zaposlenom u zaštitarskoj tvrtki Čulinine supruge Vipera security.