Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svi se pitaju – zašto je Mate ubio Anu?

Autor: Minja Gugić

29.08.2013. 22:00
Svi se pitaju – zašto je Mate ubio Anu?

Foto: Vedran SITNICA



I jučer, dan nakon stravičnog ubojstva glavna tema dana na predjelu Voštarnice u svakom kafiću i na svakom kantunu – bio je bračni par Zekanović – Ana i Mate. Prepričavalo se, analiziralo i pokušavalo shvatiti što je naizgled posve mirnog, povučenog i samozatajnog 62-godišnjaka nagnalo da svoju devet godinu mlađu suprugu pretuče do smrti.
U šoku je bila i prva susjeda – vrata do vrata – Marija Mandić koja je posljednjih više od deset godina živjela s njima u vrlo dobrim, kako je rekla, pravim susjedskim odnosima. I ona, od prekjučer od kada se ubojstvo dogodilo, ne prestaje misliti na nesretnu Anu i Matu te njihove dvoje sada već odrasle djece Martinu i Juru.
– Nikada, ali baš nikada u ovih deset godina nisam čula ništa ružno iz njihovog stana. Nikakvu viku i galamu, a te sam večeri čula neko kao zapomaganje, ali sam mislila da to dolazi s druge, dvorišne strane zgrade. Čak sam i pogledala nekoliko puta, ali nisam ništa vidjela. Tek kad je došla hitna i policija i kada je zapravo već sve bilo prekasno, shvatila sam što se dogodilo – ispričala je jučer, još uvijek u nevjerici.
Mate Zekanović je većinu jučerašnjeg dana bio u policiji na kriminalističkom istraživanju i, kako smo saznali, odbio je branitelja. U PU zadarskoj jučer su nam potvrdili kako nemaju »dosje Zekanović«, odnosno kako nitko iz obitelji nikada do sada nije bio prijavljen zbog bilo kakvog sukoba sa zakonom.